Zavřít reklamu

Hned z kraje nového roku musí Apple řešit poměrně nepříjemný problém s jedním z jeho nejúspěšnějších produktů posledních měsíců. Čím dál více uživatelů si totiž stěžuje na problémy s příjmem signálu O2, které mají ve Velké Británii iPhony XR. A jelikož se nejedná o problém na straně operátora, nezbývá Applu nic jiného než se na celou záležitost zaměřit a vyřešit ji softwarovým updatem. 

Problémy se projevují jen u iPhonů XR a to hned několika způsoby – konkrétně nemožností volat či přijímat klasické GSM hovory, dále pak nemožností přijímat či odesílat textové zprávy a v poslední řadě problémy s internetovým připojením, které vyřadily z provozu FaceTime, iMessage, ale třeba také různé navigace využívající internetové připojení. Poměrně zajímavé je, že problémy se měly začít objevovat už před Vánoci, jelikož právě z toho období pochází první zprávy od majitelů iPhonů XR o chybách. Služby sice lze většinou zprovoznit vypnutím a opětovným zapnutím telefonu, nicméně se jedná jen o dočasné řešení, které je nutné opakovat pro funkčnost telefonu i několikrát denně. 

O2 po zjištění problému okamžitě kontaktovalo Apple, se kterým začalo záhy na opravě problému pracovat. Dnes pak kalifornský gigant tuto skutečnost potvrdil zpravodajcům z BBC News. “Jsme si vědomi problému,.., který ovlivňuje některé zákazníky O2. V příští verzi iOS přineseme opravu,” nechal se Apple slyšet. Kdy přesně nový iOS vydá sice neprozradil, nicméně vzhledem k celkové povaze problému je prakticky jasné, že s ním otálet nebude a je možné, že jej světu “nadělí” v řádu hodin či dní. Nejedná se totiž rozhodně o problém, který by snesl odklad. 

Dnes nejčtenější

.