Zavřít reklamu

V polovině loňského září jsme vás informovali o tom, že státní dopravce České dráhy chystají svou stejnojmennou aplikaci pro iOS  vylepšit možností placení jízdenek přes Apple Pay. A přesně to se nyní stalo. V nejnovější verzi aplikace Můj vlak totiž přibyla k možnostem plateb za jízdenky právě varianta Apple Pay.

Když na sociálních sítích v září loňského roku České dráhy blížící se příchod Apple Pay do aplikace potvrdily, nejednoho fanouška Applu využívajícího jejich vlaky tím velmi potěšily. Tento způsob placení je totiž skutečně pohodlný a hlavně maximálně anonymní, v čemuž spatřují jeho uživatelé zřejmě největší výhodu. K vydání updatu se nicméně České dráhy dlouho neměly a tato vychytávka tak mírně upadla v zapomnění. Připomněl jí až update s označením 1.15.0, který kromě úpravy popisků pro nevidomé a dalších drobných úprav dle zpráv od uživatelů podporu jablečné platební služby přidává.

Její využití je v aplikaci naprosto jednoduché. Stačí ji totiž zvolit v předposledním kroku při objednávání jízdenky v sekci plateb a následně jen platbu potvrdit. Částka se záhy strhne z karty, kterou máte pro Apple Pay uloženou v telefonu a samozřejmě se informace o ní zobrazí i ve Wallet, abyste o ní měli co možná nejlepší přehled. Jízdenka je pak samozřejmě okamžitě zaplacena a vy můžete vyrazit na cestu.

Dnes nejčtenější

.