Zavřít reklamu

Na začátek roku 2020 budou v Applu vzpomínat v dobrém. Hodnota jeho akcií totiž vystřelila opět prudce vzhůru a po uzavření burzy 2. ledna činila těžko uvěřitelných 300 dolarů za kus, což je mimochodem více než dvakrát více než tomu bylo v lednu minulý rok, kdy hodnotu akcií srazil dopis Tima Cooka varující před horšími finančními výsledky, než které společnost předpokládala před koncem roku. Tyto problémy jsou však již zastíněny přepsáním dosavadních rekordů hodnoty akcií Applu. 

Díky strmému nárůstu hodnoty akcií letí vzhůru i hodnota celého Applu. Ta nyní činí 1,33 bilionu dolarů, což je nejvíce mezi technologickými společnostmi. Například takový Amazon, který se minulý rok s Applem přetahoval pro trůn nejhodnotnější společnosti světa, má nyní hodnotu “jen” 941 miliard dolarů. Microsoft, který toto prvenství v loňském roce také chvíli držel, je pak na 1,23 bilionech dolarů. 

akcie apple

Apple muže těšit i fakt, že vyhlídky pro budoucí růst jsou jen a jen růžové. Z AirPods Pro se totiž stal prodejní hit, vynikající prodeje ale zaznamenávají i Apple Watch či nové iPhony 11 a 11 Pro. Když k tomu navíc přičteme velmi slušně se prodávající iPady a pozvolna odcházející prodejní krizi Maců, jejichž prodeje se v posledních měsících strmě propadaly, je vcelku jasné, že zlaté časy Applu hned tak neskončí. Ba naopak. Od letošního roku se totiž očekávají skutečně velké věci v oblasti hardwaru, které by mohly kalifornskému gigantu pomoci překonat magickou hodnotu 2 bilionů dolarů. 

Dnes nejčtenější

.