Zavřít reklamu

Konec roku je spjatý nejen s vánočním šílenstvím, ale také s dobročinností. Ta není cizí ani šéfovi Applu Timu Cookovi, který přispívá na různé dobročinné účely poměrně často a ani závěr roku 2019 proto nevynechal.

Podle americké komise pro cenné papíry daroval minulý týden šéf Applu neznámé charitativní organizaci přes 6000 tisíc akcií Applu, které vlastnil. Pokud se je charita rozhodla rovnou prodat, přišla si na zhruba 2 miliony dolarů. Jestli je však stále drží, přijde si za pár dní či týdnů velmi pravděpodobně na ještě více. Hodnota akcií totiž stále prudce stoupá a už včera překonala magickou hranici 300 dolarů za kus. Nicméně pravděpodobnost, že by charitativní organizace takto uvažovala a akcie držela kvůli jejich zvyšující se hodnotě je vcelku malá. Darované akcie totiž zpravidla charity obratem prodávají, aby mohly peníze z nich použít pro své potřeby. 

Přestože se může zdát dar v podobě 6000 akcií v hodnotě 2 milionů dolarů jako skutečně velký, pravdou je, že Cooka rozhodně bolet nebude. Jen akcií Applu má totiž Tim v současnosti na 847 969, což je v přepočtu zhruba 250 milionů dolarů. O veškeré své bohatství se však chce Cook dle svých slov z dřívějška velkoryse podělit s těmi, kteří finanční podporu potřebují nebo jí zprostředkovávají potřebným – tedy například právě charitám. Velké srdce se tedy šéfovi Applu upřít nedá. 

Dnes nejčtenější

.