Zavřít reklamu

Letošní iPhony 12 odsazené OLED displeji budou více či méně revoluční zřejmě v mnoha ohledech. Kromě různých vychytávek typu senzor pro 3D snímání objektů před fotoaparátem či změny celkového designu se totiž Apple dle zpráv z Jižní Koreji chystá vnést svěží vítr i do dodavatelského řetězce jednoho z nejdůležitějších komponentů – displeje. K LG a Samsungu se totiž letos přidá i čínská společnost BOE, která si pro sebe rovnou ukousne pořádný kus zakázky. 

O tom, že by se společnost BOE uchází o výrobu OLED displejů pro iPhony, se začalo poměrně nahlas hovořit již na konci loňského roku, kdy měl od ní Apple dokonce obdržet několik vzorkových displejů na posouzení kvality. Ty zřejmě Apple zaujaly natolik, že se rozhodl spolupráci s BOE navázat a to rovnou v poměrně velkém stylu. Čínská společnost se totiž stane rovnou druhým největším dodavatelem OLED displejů a předběhne tak LG, které s Applem spolupracuje na displejích již od roku 2018. Na Samsung však svými výrobními objemy BOE zatím nedosáhne. 

Spolupráce mezi Applem a BOE by měla být podle zdrojů zatím dohodnuta na dva roky s tím, že v roce 2021 mají Číňané dodat na 45 milionů OLED panelů. Pokud se spolupráce osvědčí, dá se očekávat, že jí kalifornský gigant prodlouží a v ideálním případě i zintenzivní, aby snížil svoji závislost na Samsungu. Nutno podotknout, že tento ideální scénář je již nyní vcelku pravděpodobný, jelikož BOE dodává displeje i Huaweii, který je s nimi nadmíru spokojen. 

Dnes nejčtenější

.