Zavřít reklamu

Ani 16” MacBook Pro si nevyslouží prvenství pro zcela bezproblémový produkt. Po určitých problémech s nechtěnými zvuky v reproduktorech totiž začínají někteří majitelé těchto strojů hlásit i určité “problémy” s displeji – konkrétně s jejich jasem. Nejedná se sice o nic velkého, nicméně potěšující tato věc také není. 

Nový MacBook Pro 16” by se měl chlubit dle svých oficiálních specifikací maximálním jasem 500 nitů, což je hodnota, kterou nabízí i 13” modely. Někteří uživatelé si však všimli, že jas novinky tak úplně jasu 13” modelů nedosahuje, což jim následně potvrdila měření, při kterých naměřili u 16” MacBooku Pro jas “jen” kolem 400 nitů. Nižší jas než uvádí Apple zaznamenal u novinky například i portál Notebook Mag, který naměřil 429 nitů, či MobileTechReview, kterému se dostal do rukou MacBook Pro s maximálním jasem 416 nitů. Rozdíly mezi Applem udávaným maximálním jasem a skutečným jasem jsou tedy opravdu velké. 

Přestože je toto zjištění na první pohled nepříjemné, panikařit kvůli němu nemusíte. Jak se totiž zdá, problém se týká jen některých 16” MacBooků Pro a co víc – je takřka 100% softwarově opravitelný. S podobnou věcí se totiž potýkal těsně po startů prodejů i MacBook Air s Retina displejem, kterému Apple dodal slíbený maximální jas právě skrze softwarovou aktualizaci. I zde se tak dá víceméně s jistotou očekávat toto řešení. 

Dnes nejčtenější

.