Zavřít reklamu

V uplynulých měsících se hned několikrát spekulovalo nad tím, kde bude Apple vyrábět a sestavovat svůj v červnu představený Mac Pro. Jeho předešlé generace sice vznikaly v USA, nicméně kvůli finančním úsporám a přizpůsobitelnějšímu dodavatelskému řetězci se Apple v posledních letech daleko víc spoléhal u naprosté většiny svých produktů na výrobu v Číně. Nedávno sice s velkou pompou oznámil, že Macy Pro budou nakonec přeci jen vznikat v USA, avšak jak se zdá, toto oznámení se vztahovalo pouze na stroje prodávané v jeho domovině a pár dalších vybraných zemích. 

Jablíčkáři, kteří si minulý týden hned po startu prodejů svůj nový Mac Pro objednali, jej začínají od přepravních společností využívaných Applem postupně dostávat. Díky tomu se tak na světlo světa dostávají první zajímavější detaily, mezi které patří právě informace o výrobě v Číně. Těch si jako první všiml francouzský portál MacGeneration, jehož čtenáři žijícímu ve Francii jeden nový Mac Pro dorazil a na jeho šasi bylo místo sestavení v USA uvedeno, že byl stroj sestaven v Číně. Naopak jablíčkáři z Kanady či dalších zemí s vazbami na USA hlásí, že jejich Macy jsou podle šasi skutečně z USA. 

Mac Pro z Číny

Přestože je zjištění francouzského portálu skutečně zajímavé, pravdou je, že pro uživatele víceméně nic neznamená. Kontrola kvality Apple produktů je totiž bezesporu na stejně vysoké úrovni jak v USA, tak i v Číně a tudíž není prakticky možné, aby byly Macy z jedné země kvalitnější než ty sestavené v zemi druhé. Pokud jste se tedy i vy pro nákup Macu Pro rozhodli, nápis Assembled in China, který při nákupu v našich končinách velmi pravděpodobně na šasi stroje naleznete, vás rozhodně nemusí vyvádět z míry.

Dnes nejčtenější

.