Zavřít reklamu

Další desetiletí se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci. K této příležitosti vydal magazín The New York Times retrospektivní článek, ve kterém se dívá na technologie deset let zpět. Článek byl pojmenován „The Decade Tech Lost Its Way“ a najdete v něm také krátký rozhovor s Philem Schillerem, který se v něm zaobírá prvními iPady a také tím, jakou roli hrál Steve Jobs v jejich vývoji. Pojďme se společně podívat na to, jakým způsobem se iPad dostal na svět a na další zajímavosti ohledně něj.

Steve Jobs představil první generaci iPadu 27. ledna 2010. Schiller však uvádí, že celý proces vývoje iPadu odstartoval již v roce 1997, kdy se Jobs opět vrátil do Applu. Během těchto let se Apple snažil vytvořit přenosný počítač pod 500 dolarů, který by dokázal změnit svět. Samozřejmostí byla prémiová kvalita jablečné společnosti a všeobecně bylo nutné, aby se tohle nové zařízení v Applu líbilo naprosto všem. Jobs začal s pracemi na iPadu vcelku zběsile a usoudil, že aby mohla být cena iPadu oněch 500 dolarů, bude jej nutné pořádně osekat. V té době však začal Apple pracovat také na multi-touch displeji a vývoj iPadu odsunul: „Náš tým tehdy začal pracovat na technologii multitouch. Během tohoto procesu nám ukázal Bas Ording demo, ve kterém bylo zobrazeno například jednoduché posouvání se po celé stránce nahoru a dolů společně s realistickou fyzikou. Tohle byl jeden z velmi pozoruhodných momentů,“ uvádí Schiller.

Apple se k vývoji iPadu vrátil zpět po představení iPhonu 3G. Schiller uvádí, že díky skvělým zkušenostem při vývoji iPhonu bylo velmi jednoduché se k projektu iPadu vrátit a dotáhnout jej do konce: „Když jsme se dostali zpět k iPadu, bylo velmi jednoduché si představit, jaké věci by měl iPad převzít z iPhonu, a naopak čím se má od něho lišit,“ řekl Schiller. Celý článek The Decade Tech Lost Its Way si můžete přečíst na stránkách The New York Times pomocí tohoto odkazu. Kromě toho v něm najdete také informace o tom, jak se stal Tim Cook výkonným ředitelem Applu, jaké má Walt Mossberg vzpomínky na první iPad či vývoj Siri a další.

Dnes nejčtenější

.