Zavřít reklamu

Jablečná společnost se streamovací platformou Apple TV+ sice díru do světa neudělala a ještě chvíli potrvá, než bude moci služba plně konkurovat ostatním gigantům jako je například Netflix, Hulu či Disney+, ale i přesto jsou fanoušci nadšeni a kritici snímky z dílny Applu přijali poměrně kladně. Společnosti to však nestačí, a tak se pouští za hranice stříbrného plátna a navazuje nová partnerství, díky nimž se jednotlivé snímky dočkají doprovodných knih, které na ně budou odkazovat.

Apple si na dobrou reklamu potrpí, a jak jinak upozornit na svou streamovací platformu Apple TV+, než knihami, které budou na jednotlivé seriály odkazovat. Společnost totiž navázala partnerství s neziskovou organizací Sesame Workshop, jež je zodpovědná za publikování knih pro děti věku 6 až 11 let. Díky ní půjdou do prodeje speciální edice knih jako je například Alenka v říši divů či Kniha džunglí, které obsáhnou nálepku se štítkem „Sledujte Ghostwriter na Apple TV+“ a budou na zmíněný seriál přímo odkazovat. V podstatě tak půjde o propojení dvou světů, jelikož dětský seriál Ghostwriter, jehož první série zatím čítá 7 epizod, výrazně na obě zmíněná díla naráží. Navzájem tedy budou korespondovat a děj se bude jak v knižní, tak v kinematografické sérii postupně vyvíjet. Konec konců, do konce měsíce se vydání dočká i kniha jménem Trinity, která se ponese v podobném duchu.

V knihách dětští čtenáři navíc kromě samotného příběhu najdou také spoustu logických hádanek, zábavných hříček, výukových materiálů, a stejně tak další dodatečný obsah. Apple tak dosáhl dvou významných kroků, a to donutit menší děti číst a zároveň upozornit na alternativu v seriálové podobě, která je na Apple TV+ k dispozici. Není to konec konců prvně ani naposledy, seriál Truth Be Told se také výrazně inspiroval u knižní předlohy, jež nese pozoruhodný název Are You Sleeping, a stejně tak The Morning Show. To si naopak vzalo příklad z knihy Top of the Morning, která se na počest seriálu dočkala nového přebalu, jenž na snímek přímo odkazoval. Uvidíme, zda Apple bude v tradici pokračovat a prováže s knižním světem i další univerza.

Dnes nejčtenější

.