Zavřít reklamu

Přiznám se, že když jsem se před lety rozhodl pro koupi svých prvních Apple Watch, nabídka aplikací pro ně mě do jisté míry zklamala. Z App Store se sice pár zajímavých softwarů vybrat dalo, většinou se však jednalo o fitness aplikace, různé upomínkové manažery či zkrátka věci, které mě osobně příliš netankují, jelikož velmi rád používám aplikace nativní. Když jsem pak pátral ze zvědavosti po zajímavých hrách, polil mě studený pot ještě mnohem víc. Titulů, které by si člověk chtěl na zápěstí z dlouhé chvíle zahrát, bylo totiž jako šafránu – tedy minimálně tech kvalitních. Doba ale naštěstí pokročila a na Watch si tak lze konečně zahrát titul, který se dá svou kvalitou a grafickým zpracováním konečně považovat za skutečně zajímavý. Jedná se konkrétně o Mindkeeper : The Lurking Fear a jelikož si s ním své dlouhé chvíle občas krátím, rád se s vámi o dojmy z něj podělím. 

Vydání Mindkeeper, ke kterému došlo před dvěma měsíci, předcházela relativně masivní kampaň, kterou jste mohli zpozorovat například na Instagramu. I já jsem právě na této sociální síti na Mindkeeper prvně narazil a jelikož mě po grafické stránce velmi zaujal, po jeho vydání jsem neváhal. Jedná se totiž o hororový 3D titul podobný například Amnesii, která si před pár lety podmanila herní svět. Co se týče herního příběhu, nerad bych vám tu vyzradil jakékoliv spoilery, takže do detailů zacházet nebudu. Nicméně pokud se pro hru rozhodnete, vžijete se do role vyšetřovatele H. Joyce prohledávajícího staré sídlo plné různých nástrah, které vás mohou velmi jednoduše připravit o život. Zprvu začínáte s lucernou v ruce a v lokacích, které lze projít velmi jednoduše, avšak postupem času proti vám začnou povstávat i různá monstra či nástrahy typu bodáky vystřelující ze země, které vás pošlou na onen svět mrknutím oka. Váš úkol je pak vcelku jednoduchý – dojít z bodu A do bodu B a cestou posbírat různé předměty, které jsou potřeba například k odemčení dveří. 

Korunka v roli ovladače

Hra se na Apple Watch ovládá de facto jediným možným ovládacím prvkem, který dává pro podobný titul smysl – tedy digitální korunkou. Vaše postava neustále kráčí vpřed s lucernou a potažmo zbraní v ruce a vy jí natáčíte korunkou doleva či doprava – zkrátka tam, kam zrovna potřebujete. Super je, že má hra jak vcelku propracované zvuky, tak i příjemnou haptickou odezvu, která herní zážitek ještě zintenzivňuje. Na druhou stranu nemůžete samozřejmě počítat s tím, že si na displeji s úhloupříčkou pár centimetrů užijete podobnou zábavu jako při hraní na Xboxu One X a 4K televizi s úhlopříčkou 150 cm. 

Přestože vypadá po grafické stránce hra relativně náročně (vezmeme-li v potaz, že běží na malém zařízení jako Apple Watch), propadů fps se bát nemusíte. Hru jsem zkoušel konkrétně na Apple Watch Series 3 a Series 5, přičemž na obou zařízeních běžela skutečně skvěle. Na novějších modelech si nicméně titul užijete lépe díky haptické odezvě korunky, která vám pomůže do hry ještě lépe “proniknout”. Nicméně ani na starších modelech není hra rozhodně k zahození. Staršími modely bohužel myslím jen Series 3 a Series 4 (pokud tedy lze rok staré hodinky za starší model považovat). Na Watch 0, 1 či 2 se hra bohužel nedostala. 

Resumé

Pokud hledáte zajímavý titul na vaše Watch, kterým byste si krátili dlouhé chvíle třeba na záchodě, při cestování MHD či jednoduše kdykoliv, kdy budete mít chuť, Mindkeeper: The Lirking Fear by vás mohl zaujmout. Pokud se na něj totiž podívám optikou Apple Watch her, jedná se s trochou nadsázky o AAA titul, který za 49 korun rozhodně stojí. Nezbývá než doufat, že se podobným směrem vydá v brzké době mnohem víc vývojářů a podobnými tituly Watch zahltí. Hraní na hodinkách totiž rozhodně baví, je-li co hrát. 

Dnes nejčtenější

.