Zavřít reklamu

Zatímco poslední dobou jsme informovali zejména o adventurách, rozsáhlých RPG hrách a frenetických střílečkách, jednou za čas je třeba si oddechnout a zaměřit se na něco klidnějšího, co rozvíjí představivost a kreativitu. Logické hry se totiž většinou podobají jako vejce vejci a nabízí sice zajímavý, ale okoukaný koncept. To naštěstí není případ hry Machinaero, v níž si, jak již název napovídá, budeme hrát s nejrůznějšími druhy vozidel a stavět je dle libosti. Nebude to však tak jednoduché.

Co si budeme povídat, kvalitních a propracovaných logických her na iOS je pomálu, a byť se jednou za čas objeví solidní hříčka, která na čas zabaví, plnohodnotnou puzzle hru jen těžko pohledat. Naštěstí tu máme hru Machinaero z dílny vývojáře vývojáře Turna, který na svém malém vedlejším projektu pracuje již nějakou dobu a snaží se, aby se jeho titul odlišoval od ostatních. A měl pravdu, v jeho logické hře si totiž budeme moci postavit různé typy vozidel a následně testovat, jak moc dobře jejich konstrukce funguje či nefunguje. Nechybí příjemný 2D vizuál, realistická simulace větru, tlaku, teploty i kapalin a až 5 různých situací, v nichž si budeme muset poradit s počasím a postavit takové vozidlo, které okolním podmínkám odolá.

Zatím se jedná o nanejvýš pozoruhodný koncept, který nám dovolí vybírat až z 50 různých bloků, jenž budeme sestavovat k sobě a tvořit si v podstatě jakýkoliv druh vozidla. Ať už se jedná o loď, vesmírné plavidlo, balón nebo třeba rogalo, je jen na vás jak se budete na celý systém dívat. Hra má totiž rozvíjet kreativitu, logické myšlení a spoustu dalších dovedností, které se vám mohou hodit i do života. Sice pochybujeme, že byste se rozhodli na zahradě testovat podomácku vyrobenou raketu, ale i tak hra svůj účele plní. V obchodě App Store ji navíc najdete již za 79 korun, což je za hodin zábavy jen symbolická částka. Pokud tedy milujete Lego, skládačky, a nebo se prostě jen vyžíváte ve vynalézání nových věcí, Machinaero vás rozhodně potěší.

Dnes nejčtenější

.