Zavřít reklamu

Vypadá to, že novým šestnáctipalcovým MacBookům Pro se problémy opravdu nevyhýbají. Není to tak dlouho, co si uživatelé začali stěžovat na zvuky praskání a klikání, linoucí se z jejich reproduktorů. Apple tento jev označil za softwarovou chybu, kterou přislíbil opravit v rámci aktualizace operačního systému. Tento týden se ale objevily další stížnosti, které se tentokrát týkají problémů s displejem.

Někteří z uživatelů si u svých šestnáctipalcových MacBooků Pro začali všímat mnohem zhoršené odezvy monitoru ve srovnání s předchozími generacemi jablečných laptopů. Stížnosti se jako obvykle objevily na Twitteru, na online diskuzních fórech nebo třeba na Redditu, a uživatelé sdílejí i fotografie a videa, která zmíněný problém jasně dokazují. Přechody při přepínání jednotlivých oken nebo při jejich přesouvání nejsou zdaleka tak hladké, jak by člověk očekával. Někteří uživatelé uvádějí, že tento problém přetrvává i v případě, že přepínají mezi dedikovanou AMD a integrovanou Intel grafikou. K potížím tohoto typu může rovněž docházet, když není daný software správně optimalizován na výchozí obnovovací frekvenci displeje.

Na problém si zatím stěžuje relativně malé množství uživatelů, je ale celkem pravděpodobné, že stížnosti budou postupně přibývat. Narůstá také všeobecná nespokojenost uživatelů s produkty od Applu, a stejně tak sílí i jejich volání po zlepšení kontroly kvality. Apple svůj šestnáctipalcový MacBook Pro vydal mimo jiné jako jistou formu odpovědi na táhnoucí se problémy s „motýlími“ klávesnicemi u některých nových laptopů, vydaných po roce 2015. Jak je ale vidět, ani nejnovější model se neobjede zcela bez problémů, přestože klávesnice již podle všeho funguje tak, jak má. Stížnosti uživatelů se netýkají jen hardwaru – kritice čelí i problematická vydání operačních systémů iOS a macOS. Již dříve se Apple musel vypořádávat se stížnostmi na ohýbající se iPady Pro nebo problematické displeje u iPhonů.

Dnes nejčtenější

.