Zavřít reklamu

Za svou několikaletou existenci změnil Facebook svou podobu hned několikrát a jak se zdá, další změna je již za dveřmi. Zuckerbergova sociální síť totiž začala v rámci beta testování rozšiřovat nový, modernější design desktopové verze, kterou začne takřka stoprocentně v následujících měsících rozšiřovat i mezi běžné uživatele. Jak bude nový design vypadat se můžete podívat v galerii pod tímto odstavcem, která se skládá z jeho screenshotů. 

Jak můžete sami vidět, v porovnání s nynější verzí působí nová desktopová verze Facebooku daleko modernějším dojmem. Obecně se pak dá říci, že se Facebook snaží klást co největší důraz na jednoduchou ovladatelnost, o čemž svědčí například přepracované lišty sloužící v orientaci mezi událostmi. Velmi zajímavě vypadá i design fanstránek či osobních profilů, které se dočkají zřejmě jedné z největších změn v historii Facebooku. Všechny důležité věci jako například přátelé, fotky, videa či informace o vás se totiž skryjí do záložek, mezi kterými bude možné procházet podobně jako mezi stránkami ve webovém prohlížeči. 

Anketa

Líbí se vám nový desktopový design Facebooku?

Ano 66,67 %
Ne 33,33 %
Celkem hlasovalo: 279

Jelikož se jedná zatím jen o beta verzi, některé prvky jsou buď nefunkční, rozpracované nebo stále ve starém designu, na který jsme zvyklí i nyní. Nicméně se dá předpokládat, že i tyto prvky budou v následujících dnech či týdnech přepracovány a nasazeny k testování, aby u nich mohli vývojáři vychytat veškeré mušky, které by práci s nimi uživatelům jakkoliv znepříjemňovaly. Jak rychlí však vývojáři s dokončením budou je zatím ve hvězdách.

Dnes nejčtenější

.