Zavřít reklamu

Dlouhé měsíce čekání jsou u konce. Do mezi českými uživateli oblíbených Map.cz z dílny tuzemského internetového giganta Seznamu totiž dorazila v nové aktualizaci mnohými očekávaná podpora Apple CarPlay, díky které si tak lze tyto mapy vychutnat i na palubních počítačích automobilů s podporou této technologie, jenž se těší čím dál větší popularitě. 

Že se chystá Seznam své Mapy.cz práci s CarPlay naučit nebylo žádným tajemstvím už dlouhé měsíce. Už v půli dubna totiž na svém oficiálním twitterovém účtu potvrdily, že se do CarPlay chystají a jen čekají na “posvěcení od Applu, které se hodně táhne”, čímž poukazovaly na dlouhý schvalovací proces předcházející vypuštění beta verze určené právě pro CarPlay. Veřejné beta testování pak započalo na začátku záři a skrze aplikaci TestFlight do něj byli Seznamem lákání prakticky všichni příznivci těchto map. Nyní – tedy na začátku prosince – jsou Mapy.cz na vstup do CarPlay veřejně připraveny a tak začalo rozšiřování updatu, který jim tuto možnost vnukne. Update Map.cz nese označení 5.0.0 a v tuto chvíli by již měl být dostupný všem, kteří mají Mapy stažené. Pokud vám jej App Store stále nenabízí, ale vy už si mermomoci chcete ve svém voze s CarPlay tuto novinku vychutnat, vyzkoušet můžete například odinstalování a znovunainstalování aplikace, což mnohdy v získání její nejnovější verze pomáhá. 

Do CarPlay verze Map se samozřejmě promítnou všechny důležité funkce, které umí i klasická mobilní verze. Těšit se tak můžete třeba na navigování přímo do jízdních pruhů, které je skutečně velmi propracované a pomáhá bez problému například i s řazením do správných pruhů před průjezdem křižovatek. Další pěknou vychytávkou je pak zobrazování informací o maximální povolené rychlosti na daných úsecích spolu s upozorněními na jejich překročení. 

Mapy.cz a CarPlay

Dnes nejčtenější

.