Zavřít reklamu

Pokud máte rádi sdílení videí a nahrávání fotografií, jistě vám neunikla aplikace Clips pro iPhone, která umožňuje nahrávat krátké klipy, upravovat je, hrát si s filtry a následně se o svůj výtvor podělit s přáteli. Ač to poslední dobou vypadalo, že Apple na svou aplikaci pozapomněl, není tomu tak. Společnost totiž pracovala na aktualizaci, která obsahuje řadu vylepšení a především lépe využívá fotoaparát u iPhonu 11 Pro, díky čemuž nabízí o poznání více možností.

Spousta uživatelů jablečného telefonu si neumí život bez aplikace Clips představit. A není divu, software nabízí jednoduchý způsob jak upravovat videa a fotografie, které můžete obohatit o emotikony Memoji, roztomilé Animoji nebo přidat krátký popisek. Aplikace sice ležela nějak dobu ladem a skoro to až vypadalo, že Apple s další aktualizací váhá, avšak nakonec se ukázalo, že technologický gigant na fanoušky nezapomněl. Společnost totiž přispěchala s dalším přísunem obsahu, kde nechybí nové animované emotikony, možnost sledovat pohyby uživatele a nahradit jeho obličej avatarem, či emoji oblíbených postaviček jako je Mickey a Minnie Mouse. Samozřejmostí je zimně laděný plakát, jenž můžete umístit do pozadí, a nová funkce umožňující vytvořit pomocí filtrů, popisků nebo animací více vrstev. Ty můžete poté dle libosti zakomponovat do svého videa či fotografie. Apple navíc v případě Animoji zužitkoval kameru u iPhonu 11 a modelu Pro, která nově kromě sledování pohybů uživatele nabízí také širší zorné pole, tudíž se toho do záběru vejde více.

Kromě těchto užitečných funkcí se Apple zaměřil také na stávající Animoji, které je možné zpětně upravit, i když je video již nahrané. Rozhodně se jedná o vítané novinky, po nichž komunita volala již dlouho. Konec konců, aplikace Clips je tu s námi od roku 2017 a za tu dobu po světě nasbírala miliony fanoušků, ač se nejedná o plnohodnotnou náhradu profesionálního softwaru na úpravu videa. Jablečnou aplikaci si oblíbili spíše milovníci sociálních sítí, kteří rádi publikují krátká videa nebo upravené fotografie. Pokud tedy vlastníte iPhone 6S či SE a novější, případně iPad Air 2 nebo iPod touch, můžete si aktualizaci zdarma stáhnout přes App Store. Postačí vám k tomu iOS 13, byť pro správné fungování nových funkcí pro Animoji a Memoji bude váš telefon nebo iPad potřebovat kameru s technologií TrueDepth. Uvidíme, s čím jablečná společnost přijde příště. Jisté je, že se máme na co těšit.

Dnes nejčtenější

.