Zavřít reklamu

Nejste zrovna příznivci sluchátek a rádi posloucháte svou oblíbenou hudbu přes reproduktory svého iPhonu? Stalo se vám, že zvuk z vašeho smartphonu zničehonic přestal fungovat, nebo nezněl tak, jak by měl? V dnešním článku se podíváme na nejčastější problémy, které mohou nastat při přehrávání zvuku na iPhonu, a na jejich možné řešení.

V čem je vlastně problém?

Pokud zaznamenáte u svého iPhonu problém se zvukem, je potřeba se nejprve přesvědčit, v čem potíže spočívají. Zkuste ke svému smartphonu připojit sluchátka. Přehrává se v nich zvuk bez problémů? Pokud ano, bude potíž nejspíš opravdu s reproduktory. Klepněte na Nastavení -> Zvuky a haptika (případně Zvuky) a ujistěte se, že je aktivovaná možnost „Měnit tlačítky“ – pokud ano, znamená to, že můžete upravovat hlasitost na svém iPhonu postranními tlačítky. Nyní zkuste přehrávaný obsah pustit znovu, postranním tlačítkem zvýšit hlasitost a uvidíte, zda z reproduktorů vychází zvuk. Pokud ano, můžete si gratulovat – reproduktory vašeho iPhonu fungují tak, jak mají.

Reproduktory iPhonu nefungují

Pokud se vám v předchozím kroku nepodařilo reproduktory vašeho iPhonu zprovoznit, je zapotřebí provést pár dalších opatření. Některá jsou primitivní – například se ujistěte, že svůj iPhone nemáte ztlumený postranním posouvacím tlačítkem. Zkontrolujte také, zda není připojený k jinému zařízení, jako jsou třeba Bluetooth sluchátka – to zjistíte v Nastavení -> Bluetooth, případně v Ovládacím centru po dlouhém stisku symbolu pro Bluetooth připojení. Ujistěte se také, že máte na svém iPhonu nainstalovanou aktuální verzi operačního systému iOS. Poměrně spolehlivým krokem je reset – u iPhonu 8 a novějšího rychle stiskněte tlačítko pro zvýšení hlasitosti, poté tlačítko pro snížení hlasitosti, a poté podržte vypínací tlačítko, dokud se na displeji neobjeví logo Apple.

Volající je při hovoru špatně slyšet

Máte problém slyšet při klasickém telefonátu nebo hlasovém FaceTime či WhatsApp hovoru druhou stranu? V průběhu samotného telefonátu není příliš mnoho prostoru pro vymýšlení složitých postupů řešení. Rychlým a účinným řešením je přepnutí zvuku do reproduktoru. Oddalte telefon od ucha tak, aby se rozsvítil jeho displej. Klepněte na kulatou ikonku s mikrofonem, a můžete s dotyčným hovořit, aniž byste telefon museli mít u ucha. Zároveň tak druhou stranu uslyšíte o něco hlasitěji.

Reproduktory jsou zašpiněné

Zašpiněné reproduktory jsou noční můrou každého majitele iPhonu, určitě se ale nejedná o neřešitelný problém, se kterým byste za všech okolností měli běžet do servisu. Rozhodně se ale snažte udržovat reproduktory svého jablečného smartphonu v co největší čistotě. Vyvarujte se násilí, jehel, párátek, a raději i stlačenému vzduchu, a reproduktory svého iPhonu opatrně očistěte jemným, tenkým, suchým, čistým štětečkem. Někteří uživatelé nedají dopustit na jednosvazkové zubní kartáčky. Reproduktory pak můžete obezřetně dočistit jemným hadříkem, který nepouští vlákna, jemně navlhčeným čističem, určeným k čištění elektronických zařízení.

Do reproduktorů se dostala voda

Novější iPhony jsou do jisté míry odolné vůči kontaktu s vodou, na poškození vodou se ale nevztahuje záruka Applu. Pokud se do reproduktorů vašeho iPhonu dostala voda, postavte telefon reproduktory směrem dolů v úhlu 45°, a telefon podložte kusem savé textilie. Opatrně poklepejte na telefon a počkejte, až z reproduktorů začne kapat voda. Vytlačení vody můžete pomoci i aplikací. Jmenuje se Sonic, v App Storu ji stáhnete zdarma, a vodu z reproduktorů iPhonu umí vytlačit zvukem.

Dnes nejčtenější

.