Zavřít reklamu

V posledních měsících vylepšil Google své Maps slušným množstvím nových funkcí a jak se zdá, z tohoto tempa nehodlá zatím polevit. V kódech bety Google Maps se totiž podařily vývojářům najít detaily o velmi zajímavé novince, která vám zajistí větší bezpečnosti při cestování v noci. Mapovat totiž bude pouliční osvětlení. 

Funkce, která nese v betě zatím jednoduché označení “Osvětlení”, bude podle kódů fungovat naprosto jednoduše. Po její aktivaci se v Maps zvýrazní dobře osvětlené ulice, na kterých vám tak hrozí minimální nebezpečí například přepadení. Naopak ulice, které jsou osvětlené špatně či vůbec, budou v mapách zaznačeny tmavě a uživatel se jim tudíž bude moci zavčas vyhnout a zajistit si tak větší bezpečí, které je v dnešním světě určitě potřeba.

Anketa

Oceníte podobnou novinky v Google Maps?

Ano, určitě! 68,26 %
Ne, vůbec. 31,74 %
Celkem hlasovalo: 397

Podle rozsahu kódu souvisejícího s novou funkcí mnozí vývojáři usuzují, že je její dokončení už velmi blízko, ne-li již tady. Kód však bohužel neprozrazuje, kdy k jejímu uvolnění dojde, popřípadě zda bude dostupná pro celý svět. V poslední době nicméně Google funkce v Maps téměř neomezuje na jednotlivé regiony, ale nabízí je uživatelům po celém světě, takže se dá očekávat stejný průběh i zde. Kromě data spuštění a dostupnosti visí otazníky například i nad tím, jak bude Google shromažďovat data o pouličním osvětlení, popřípadě jak je bude schopen udržovat aktuální, jelikož právě na aktuálnosti bude celá novinka z části stát. Na všechny tyto otázky nám však zřejmě odpoví až samotný Google skrze tiskovou zprávu, kterou v souvislosti s touto novinkou v následujících týdnech či měsících velmi pravděpodobně vydá. 

Dnes nejčtenější

.