Zavřít reklamu

Každý druhý Čech si myslí, že finanční situace jeho rodiny je zvládnutelná, 11 % tvrdí, že s rozpočtem bojuje. A 39 % má pocit, že jejich rodina je finančně v pohodě. V tomto ohledu se Češi cítí finančně lépe než lidé z Maďarska, Polska a Slovenska. To je jeden z výsledků finančního ukazatele prosperity PayU, který sledoval vnímání prosperity na trzích s vysokým růstem.
Češi mají podobné finanční pocity jako Slováci, kde se komfortně cítilo 37 % respondentů. V Maďarsku se takto cítí pouze 15 % dotázaných, 44 % rodin tam s rozpočtem bojuje a 39 % má pocit, že to je jakž takž zvládnutelné. V Polsku 35 % dotázaných vnímá, že situaci celkem zvládají a jen 15 % s rozpočtem bojuje.

Pokud jde o budoucnost, nejoptimističtější jsou lidé z Polska. Polovina z nich věří, že finanční situace jejich domácnosti bude za 12 měsíců lepší. V České republice ve zlepšení věří pouze 36 % respondentů a 46 % si myslí, že jejich situace bude stejná dnes.
Barometr globální finanční prosperity: Vnímání prosperity na trzích s vysokým růstem byl proveden v minulých měsících. Společnost PayU se dotázala více než 10 500 dospělých respondentů na 25 trzích v Africe, Asii, Evropě, Jižní Americe a na Středním východě, s rovnoměrným rozdělením napříč pohlavím a věkem. Respondenti byli osloveni prostřednictvím online průzkumu.

Dnes nejčtenější

.