Zavřít reklamu

Jablečné společnosti se v mnoha ohledech poslední dobou daří a poslední díru do světa se jí podařilo udělat se svou streamovací platformou Apple TV+. Ta při svém vydání na počátku listopadu obsahovalo sice jen několik seriálů a filmů, ale jejich počet se postupně rozšiřuje a Apple přichází s čím dál zajímavějšími kousky, které nalákají i ty uživatele, jenž doposud váhali. Nejinak je tomu i u chystaného seriálu Foundation, který získává hvězdné obsazení.

O Apple TV+ píšeme pravidelně a jistě vám neuniklo, že jablečná společnost odložila vydání očekávaného snímku The Banker na neurčito. Naštěstí se snaží si to u fanoušky vyžehlit, a tak přichází se zajímavými seriály jako je Shantaram, nebo chystaný sci-fi počin Foundation, jemuž jako předloha slouží díla jednoho z otců tohoto žánru – Isaaca Asimova. O seriálu se sice ví již nějakou dobu, ale obsazení bylo dosud známé jen z menší části, a tak Apple přispěchal s dalšími hvězdami, které si ve snímku střihnou roli. Zatím jsme dosud věděli o Lee Pacovi a Jarredu Harrisovi, kteří se vžijí do postav vládce galaxie a šíleného matematika Hariho Sheldona. Nyní však přichází na řadu další herci, mezi nimiž nechybí Lou Llobell, Leah Harvey, Laura Birn, Terrance Mann a Cassian Bilton. Všechna tato zvučná jména mají obsadit role stálých postav, a dlouhodobě se tak zařadit po bok ostatních herců.

Zatím se jedná o nanejvýš pozoruhodný výčet a vypadá to, že se máme na co těšit. Ostatně, příběh bude sledovat osud historika a matematika Hariho Sheldona, který umí předpovídat budoucnost a založí takzvanou Nadaci, aby předešel zkáze lidstva a zachoval moudrost lidského pokolení. Samozřejmě nebude chybět spousta zvratů, menších povídek zakomponovaných do celkového díla a další dějové linky. Co se obsazení týče, Llobell si zahraje matematického génia Gaala z hlubin utlačované planety a Harvey si střihne roli Salvara, ochránce z jedné okrajových planet. Birn se potom vžije do Demerzela, pobočníka vládce galaxie, a Mann se v seriálu objeví jako Brother Dusk, nejstarší člen vládnoucí rodiny. Poslední zbývající, Bilton, se naopak našel v nejmladším členu vládnoucí rodiny, který v budoucnu poslouží jako následovník rodu. Uvidíme, zda bude stát seriál za to, ale to se dozvíme až v roce 2020, kdy bude premiéra. Natáčení ještě zatím ani nezačalo.

Dnes nejčtenější

.