Zavřít reklamu

Závěr roku s sebou již tradičně přináší různé sumarizace výsledků, kterých se podařilo v předešlých (téměř) dvanácti měsících dosáhnout. Se svou troškou do mlýna přispívá tradičně i Apple, který před pár dny vyhlásil nejlepší aplikace z App Storu a nejlepší umělce a skladby z Apple Music. Dnes přispěchal s dalšími zajímavými daty z uplynulých měsíců – konkrétně s nejstahovanějšími aplikacemi a hrami určenými pro iOS a potažmo iPadOS. Co jsme tedy od letošního ledna až doposud stahovali nejvíce?

Aplikace pro iPhone

Začněme hrami, kterých letos na iPhony i díky Apple Arcade dorazilo skutečně požehnaně. Nejstahovanější hrou zdarma letošního roku se stal dle očekávání Mario Kart Tour od Nintenda, který byl uveden sice teprve 25. září, avšak vzhledem k obrovským několikaměsíčním očekáváním a pozdějšímu potvrzení kvality tohoto titulu Nintendu tento relativně krátký časový úsek na získání trůnu pro nejstahovanější hru zdarma stačil. Žebříček pěti nejstahovanějších her zdarma letoška si můžete prohlédnout níže:

  1. Mario Kart Tour
  2. Color Bump 3D
  3. aquapark.io
  4. Call of Duty Mobile
  5. BitLife Life Simulator

V případě placených her na iPhone se též žádná překvapení nekonají, jelikož zde již dlouhou dobu kralují stálice typu Minecraft Heads Up či Plague Inc. Žebříček pěti nejstahovanějších placených her pro iPhone si můžete prohlédnout níže: 

  1. Minecraft
  2. Heads Up
  3. Plague Inc
  4. Bloons TD 6
  5. Geometry Dash

Co se týče klasických aplikací zdarma, ani zde se letos neudálo žádné překvapení. Žebříčku vládnou YouTube, Instagram, Snapchat, TikTok a Facebook Messenger. Nicméně placené aplikace pro iPhone jsou už o poznání zajímavější a to jak z hlediska jejich pořadí, tak i díky tomu, že se na krásné páté místo dostala aplikace pro Apple Watch, která se však kvůli závislosti na iPhonu počítá do tohoto žebříčku. Tento fakt jen potvrzuje obrovskou oblibu těchto hodinek a zároveň chuť jablíčkářů monitorovat jejich spánek. Pro Apple tak může být podobný výsledek poslední kapkou k vytvoření nativní spánkové analýzy. 

  1. FaceTune
  2. HotSchedules
  3. Dark Sky Weather
  4. The Wonder Weeks
  5. AutoSleep Apple Watch Sleep Tracking

Aplikace pro iPad

Kromě nejstahovanějších aplikací pro iPhony oznámil Apple i nejstahovanějších aplikace pro své tablety. Minimálně hry se však podle očekávání od aplikací pro iPhony příliš neliší.

Nejstahovanější hry zdarma pro iPad roku 2019:

  1. Roblox
  2. aquapark.io
  3. Paper.io 2
  4. Color Bump 3D
  5. Magic Tiles 3: Piano Game

Nejstahovanější placené hry pro iPad roku 2019:

  • Minecraft
  • Geometry Dash
  • Bloons TD 6
  • Plague Inc.
  • Amazing Frog

Pokud vás pak zajímá, jaké aplikace vládly App Storu na iPadech, byly to v sekci bezplatných YouTube, Netflix, Amazon Prime Video, Google Chrome a Hulu. Placeným aplikacím zase vládly Procreative, Notability, GoodNotes 5, Duet Display a Toca Hair Salon 3. 

 

Dnes nejčtenější

.