Zavřít reklamu

Displeje iPadů Pro a MacBooků Pro se v příštím roce dočkají zajímavé evoluce. Apple totiž u těchto produktů hodlá dle dostupných informací nasadit panely s mini LED podsvícením, které svými vlastnostmi strkají nyní používané verze s přehledem do kapsy. A díky čerstvé zprávě asijského portálu DigiTimes máme jasno už i v tom, kdo je bude minimálně pro iPady Pro vyrábět.

Zdroje DigiTimes tvrdí, že mini LED displej pro 12,9” iPad Pro bude příští rok pocházet z dílen společností Epistar, General Interface Solution, TSMC, Zhen Ding Technology a Flexium Interconnect. Apple se tedy spolehne veskrze na dodavatele, se kterými na svých produktech spolupracuje více či méně již dlouhá léta a je si u nich jistý kvality výsledných komponentů. Jejich detaily sice zatím jasné nejsou, podle zdrojů by však měly mini LED displeje 12,9” iPadů Pro obsahovat až 10 000 mini LED čipů (zatímco Apple Pro Display XDR má “jen” 576 čipů), které mají displeji zajistit jak úchvatné barvy, tak i vynikající kontrast či HDR. 

Kromě velmi dobrých zobrazovacích schopností mají mini LED displeje nabízet i výrazně nižší spotřebu energie a v neposlední řadě je lze vyrábět i ve velmi tenkém provedení, díky čemuž Apple ušetří potřebný prostor ve svých produktech, který bude možné využít například pro zvětšení baterie, potažmo jiných komponent. V případě MacBooků by zase užší panel znamenal zúžení víka, což by mohlo být po designové stránce více než zajímavé. 

12,9” iPad Pro a MacBook Pro s mini LED displejem by měl Apple světu představit už v příštím roce – přesněji v jeho druhé polovině. Tyto produkty by pak měly v dalších měsících či letech následovat i iPhony, Apple Watch či další iPady. Jak rychle u nich Apple mini LED nasadí však ukáže až čas a to, jakou oblibu získá novinka právě u produktů v příštím roce. 

Dnes nejčtenější

.