Zavřít reklamu

Apple se již léta drží ověřeného postupu, a byť iPhony rok co rok inovuje, je v tomto ohledu opatrný a poměrně konzervativní. Konec konců, příznivci Applu jsou zvyklí na zažitý design, který se až do letoška držel více méně stejného receptu a většího skoku bychom se měli dočkat až s příští generací. Na druhou stranu Samsung si v tomto ohledu však příliš těžkou hlavu nedělá a sype z rukávu jeden designově neotřelý model za druhým. Ohebný Galaxy Fold sice doprovázela řada nepříjemností, ale příští ohebný telefon by kromě vychytaných much měl nabídnout i o poznání nižší cenu než iPhone 11 Pro.

Mnoho analytiků a technologických nadšenců se nebojí skládací telefony označovat jako nástupce standardních modelů a tvrdí, že jde o nevyhnutelnou budoucnost. Zda to tak je, nebo není ukáže až čas, avšak jisté je, že jejich cena je pro běžného uživatele zatím příliš vysoká. Ostatně, nejnovější ohebný počin od Samsungu, nesoucí příhodný název Galaxy Fold, startuje na 54 tisících a ač se jedná o nestandardní podívanou s pořádně našlápnutými vnitřnostmi, za tu cenu to zkrátka nestojí. Vývoj navíc doprovázela řada nepříjemností, které se na zájmu ze strany uživatelů značně podepsaly a donutily jihokorejskou společnost vydání několikrát odložit. Samsung má však plán jak si přešlap vyžehlit, a to pomocí snížení ceny příští generace ohebného telefonu, která by měla být údajně nižší než u iPhonu 11 Pro. Podle odhadů by se cena měla vyšplhat v USA na pouhých 845 dolarů, zatímco základní iPhone 11 Pro tu stojí 999 dolarů. Na české koruny je pak 845 dolarů zhruba 19 400 (bez daně a dalších poplatků, což je oproti 54 tisícům korun pořádný rozdíl, ale i tak nemá zdaleka Samsung vyhráno. I konkurence se totiž snaží přicházet s vlastními ohebnými řešeními, které bude prodávat za čím dál příznivější ceny.

Kdy se nového skládacího telefonu z dílny Samsungu je zatím nejasné a se stoprocentní jistotou se nedá samozřejmě počítat ani se samotnou cenou. Z našeho pohledu je však nasazení takto nízké cenovky skvělým důvodem, proč dát podobným telefonům šanci a vyzkoušet si, zda nám typově vyhovují či nikoliv. Snad se tedy Samsung skutečně touto cestou vydá.

Dnes nejčtenější

.