Zavřít reklamu

Na motýlkové klávesnici u MacBooků si stěžovalo v průběhu času skutečně značné množství uživatelů. Apple je často terčem různých absurdních žalob. V mnoha případech tedy před samotným jednáním stačí soud přesvědčit, že žaloba je nesmysl. Pokud soud shledá argumentaci za relevantní, žalobu zamítne a řízení zastaví. Tato taktika Applu ale nevyšla, neboť kalifornský soud, u kterého byla podána žaloba v květnu loňského roku, shledal žalobu jako důvodnou a žádost Applu o zamítnutí žaloby zamítl. To samo o sobě ale neznamená, že Apple spor prohraje.

Žalobci v podání tvrdí, že motýlková klávesnice je nespolehlivá, nefunkční a nevhodná pro své běžné a Applem zamýšlené použití. Žalující strana rovněž dodává, že Apple o problémech s klávesnicí ví už dlouhou dobu, žádný krok k nápravě ale nepodnikl. Případ se týká MacBooků a MacBooků Pro od modelů 2015. MacBook Air 2018 a 2019 ve výčtu není, nicméně se dá očekávat, že jej žalobci přidají. Ve spisu je poznamenáno, že Apple spouští program opravy pro tyto klávesnice. Nicméně žalobci dodávají, že společnost pouze mění vadné klávesnice za ty samé a nikterak se nesnaží předejít problémům. Apple byl v souvislosti s tímto případem požádán o komentář, prozatím se ale nevyjádřil. Právník žalobců řekl, že je zamítnutím návrhu na zamítnutí žaloby velmi potěšen a na proces se těší.

Ačkoliv v tuto chvíli nelze říci, jak soudní tahanice dopadne, s jistotou můžeme potvrdit alespoň to, že se jedná již o několikátou žalobu, která na hlavu Applu kvůli vadným klávesnicím padá. Zřejmě i proto se rozhodl u nového 16″ MacBooku Pro nasadit přepracovanou klávesnici s názvem Magic Keyboard, která vychází z klasické externí stejnojmenné klávesnice. Zda bude skutečně tak dobrá a bezproblémová jak Apple tvrdí nicméně ukáže až čas a praxe.

Dnes nejčtenější

.