Zavřít reklamu

Ač se to nezdá a v té záplavě her z jiných žánrů to občas zapadne, vývojáři nás doslova bombardují novými MMORPG počiny, především tedy z východu, kde se mobilní online hry na hrdiny staly masivním hitem. Hlavním zdrojem tohoto proudu více či méně kvalitních MMO her je zejména gigantická společnost Tencent, která má pod palcem desítky menších studií. Nejinak je tomu i v případě hry Dragon Raja, která se brzy objeví na iOS a přinese spoustu nových herních mechanik.

Co si budeme povídat, drtivá většina online her z Asie je jako přes kopírák a ve valné většině případů nenabízí nic, co by tu už v minulosti nebylo. Není divu, že MMORPG upadají a fanoušci zoufale vyhlížejí něco revolučního, co tomuto postupnému rozkladu učiní přítrž. Naštěstí se gigantická herní společnost rozhodla, že do světa vypustí stylovou hru na hrdiny jménem Dragon Raja, která nás zavede do cyberpunkového světa říznutého nějakým tím fantasy. Nechybí propracovaný editor postav, vynikající vizuální stránka, důmyslný a dlouhý příběh a v neposlední řadě také nespočet dungeonů a raidů, které zabaví i ty nejvášnivější hardcore hráče. V Číně se hra dočkala obrovského úspěchu a vypadá to, že pokud to vývojáři nepřeženou s mikrotransakcemi, podobný osud by ji mohl čekat i ve zbytku světa.

Konec konců, kombinace neonově laděného cyberpunku a klasického fantasy zní jako něco, po čem touží každý milovník netradičních MMORPG. Kromě toho se hráči dočkají 4 hratelných povolání, z nichž každé bude mít svoji paletu schopností a rozmanité možnosti, jak si své útoky upravovat. Uvidíme, zda se Dragon Raja podaří prorazit a získat si hráčská srdce. V Číně se to hře již dávno podařilo a zároveň slouží jako jistá předzvěst toho, co můžeme v budoucnu čekat. Ostatně, mobilní hry začínají konečně nabízet plnohodnotný zážitek a hravě se vyrovnávají konzolovým a počítačovým hrám. Každopádně se brzy dočkáme možnosti předběžné registrace, ač je vydání teprve v nedohlednu. Jisté však je, že bude hra plně lokalizována a bude spuštěna globálně.

Dnes nejčtenější

.