Zavřít reklamu

V souvislosti s loňskou vánoční sezónou a společností Apple se ve všech pádech skloňovala sluchátka AirPods, a řada analytiků je přesvědčená, že budou kralovat i letošním Vánocům. Objevují se ale i jiné zajímavé teorie, týkající se toho, v jakém znamení se ponesou tyto svátky. Tentokrát se nejedná o to, co budou lidé kupovat, ale jakým způsobem budou za dárky platit.

Podle analytika Toma Forteho ze společnosti D.A. Davidson & Co. přinese o letošních Vánocích společnosti Apple značný příjem kromě klasických produktů také kreditní karta Apple Card:“AirPods Pro jsou dobrým produktem, ale myslím si, že příběh vánočních prodejů společnosti Apple bude v letošním roce psát Apple Card.“ Spolu s tím, jak trh s iPhony postupně dozrával, zaměřila společnost Apple svou pozornost směrem k rostoucí nabídce svých služeb. K té se kromě streamovací služby  TV+, herní služby Apple Arcade nebo zpravodajské Apple News+  – jak Forte sám poznamenal – řadí také oblast finančních služeb, do které Apple letos ve spolupráci se společností Goldman Sachs vstoupil se svou novou kreditní kartou. Přestože výdělek Applu je na prodeji iPhonů čím dál méně závislý, má kreditní karta od cupertinské společnosti mimo jiné za úkol také alespoň trochu povzbudit prodej jablečného hardwaru. Apple se zvýšení prodejů snaží pomoci například tím, že umožní držitelům karty získat dvouleté bezúročné období v případě, že s pomocí Apple Card zaplatí nový iPhone. Apple Card ale nabízí také další výhody v podobě cashbacku, jehož výše závisí na druhu zakoupeného zboží. Forte označil veškerou iniciativu, kterou Apple vyvíjí na poli platebních a finančních služeb, ale také zdravotní péče nebo tvorby vlastního video obsahu, za velmi důležitou.

Apple chce o letošním svátečním kvartálu dosáhnout co nejvyššího výdělku. Ten by podle očekávání Wall Street mohl v prodejích za kvartál, končící lednem 2020, dosáhnout až 6,6 miliard dolarů, což je o něco více než za stejné období v loňském roce. Podle společnosti FactSet je to ale o více než 3 % méně, než kolik Apple vydělal za čtvrtý fiskální kvartál roku 2017.

Dnes nejčtenější

.