Zavřít reklamu

Nákupní šílenství v podobě Black Friday a Cyber Monday, které je proloženo dvěma víkendovými dny plnými slev, se blíží ke svému konci, který s sebou rovnou přináší první prodejní prognózy úspěchu či neúspěchu jednotlivých produktů. S velmi zajímavou předpovědí se vytasil i analytik Dan Ives ze společnosti Wedbush, podle kterého se staly jedním z největších prodejních hitů po celém světě AirPods a AirPods Pro.

Za čtyři dny slevového šílenství – tedy od pátku 29. listopadu do pondělí 2. prosince – se Applu podařilo dle Ivese prodat na 3 miliony AirPods a AirPods Pro. Zajímavé přitom je, že prodeje dle  analytiků nerozpumpovaly ani tak slevy na sluchátka, jako spíš blížící se Vánoce v kombinaci s obřím zájmem o produkt bez ohledu na cenu. Snížení ceny tak bylo svým způsobem jen hezký bonus, který se rozhodlo mnoho fanoušků AirPods po celém světě jednoduše využít. Bohužel není z analytické zprávy jasné, jak výrazně se prodeje klasických AirPods a “Pro” verze lišily.

Pokud se Applu skutečně podařilo za čtyři dny prodat 3 miliony AirPods, znamenalo by to, že za takto krátkou dobu prodal zhruba 5 % AirPods prodaných v roce 2019. Právě s 60 miliony prodanými kusy totiž naprostá většina analytiků již dlouhé měsíce kalkuluje s tím, že v příštím roce se má toto číslo zvýšit na těžko uvěřitelných 85 až 90 milionů kusů. Proč těžko uvěřitelných? Zejména proto, že se jim po jejich představení mnoho uživatelů vysmívalo jak za jejich design, tak i cenu, která se zdála být skutečně vysoká. Čas však ukázal, že cena problém rozhodně není a jablíčkáři jsou ochotní za tuto hračku náležitě zaplatit. Totéž pak platí i u AirPods Pro, jejichž cena je ještě vyšší než u klasických AirPods a přesto je o ně enormní zájem.

Dnes nejčtenější

.