Zavřít reklamu

Skoro to až vypadá, že si poslední dobou vývojáři libují v mučení našich mozkových závitů a předkládání téměř nevyřešitelných hádanek. Samozřejmě žertujeme, avšak vzhledem k množství logických her, které se na iOS v posledních několika měsících podívaly, není toto tvrzení tak daleko od pravdy. Nyní tu navíc máme další zajímavý kousek, který se zařadí po bok netradičních puzzle titulů. Tím je Figment, malebná hříčka z dílny Bedtime Digital Games, jež nás má ohromit jak vizuální stránkou, tak komplexností.

Tvůrci logických her bombardují hráče na jablečném systému čím dál tím více a vývojáři z nezávislého, avšak zkušeného studia Bedtime Digital Games nejsou výjimkou. Přispěchali totiž s pozoruhodnou hrou Figment: Journey into the Mind, která se surrealistickým pojetím nápadně podobá předchozím počinům jako je Back to Bed a Chronology. Tentokrát se však podíváme dovnitř lidského mozku a nahlédneme za oponu toho, jak funguje. Poznáme procesy levé a pravé hemisféry a projdeme si rozsáhlé lokace, které ke každé této části mozku náleží. Od toho se samozřejmě budou odvíjet hádanky. Zatímco v případě levé hemisféry se podíváme na zoubek logickým hříčkám, pravá nás zavede do světa emocí a abstraktního myšlení. To vše bude doprovázet malebná grafická stránka, fantastický hudební doprovod a občasní nepřátelé, kteří se nám pokusí znepříjemnit naši cestu lidskou fantazií.

To vše má pochopitelně svůj důvod. Po letech klidu a míru je totiž vnitřní svět napaden nočními můrami, zobrazenými v podobě monster, a bude na nás a hlavní postavě Dustym, abychom zabránili temným silám v úplném převzetí kontroly. Rozhodně se jedná o zajímavý a netradiční koncept, který potěší všechny, jenž si libují ve filozofii a nedají dopustit na pořádně surrealistickou zápletku. Hra prozatím vyšla již na PC a konzole, kde sklidila pochvalné recenze a od hráčů se dočkala pozitivní zpětné odezvy. Uvidíme, zda se podaří vývojářům docílit stejného zážitku i na mobilních zařízeních. To se ale dozvíme již 28. listopadu, kdy se Figment: Journey into the Mind podívá na App Store. Stát bude pouhých 4.99 dolarů a dokonce hráčům tvůrci dají možnost projít si dvě kapitoly zdarma, které budou sloužit jako demoverze.

Dnes nejčtenější

.