Zavřít reklamu

Je to již nějakou dobu, co jablečná platforma Apple Arcade světlo světa a od té doby se Apple snaží obohacovat službu o další originální tituly a hry, které by potenciálně mohly hráče zaujmout. Konec konců, společnost přislíbila, že se na platformu podívá více než 100 jedinečných počinů a zatím to vypadá, že se nejednalo o plané sliby. Zatímco před několika týdny jsme se dočkali atmosférické logické hry Rosie’s Reality, dnes nás čeká epická hra na hrdiny Unleash the Light, která sice vypadá jednoduše, ale na hezkých pár hodin zabaví.

V poslední době nás vývojáři zaplavují řadou více či méně kvalitních RPG, avšak jen málokdy se jedná o něco netradičního a nekonvenčního. To samé si pravděpodobně říkali tvůrci ve studiu Turner Broadcasting System, kteří přišli s unikátní hrou na hrdiny jménem Unleash the Light, založené na populárním seriálu Steven Universe. Nebude chybět 6 hratelných postav, včetně samotného Stevena, Garnet, Amethyst, Lapis Lazuli a Bismutha, z nichž každá nabídne speciální schopnosti a obohatí hratelnost o různé dovednosti. Jediným naším cílem totiž bude probojovat se  skrz hordu nepřátel, vylepšovat si svého hrdinu a získávat jak zkušenosti, tak drahokamy, za které je možné pořídit si další útoky. Prim však bude hrát příběh, jenž je založený právě na postavách a ději ze Steven Universe, tudíž je hra zacílena spíše na fanoušky tohoto animovaného počinu.

V každém případě, pokud nedáte dopustit na kvalitní RPG a nevadí vám poutavý kreslený vizuál ani frenetické boje, Unleash the Light by mohlo být přesně pro vás. Jedná se sice o jednoduchou a poměrně návykovou hříčku, ale na nějaký čas zabaví a umožní vám ponořit se do světa ne tak dětského seriálu, který vyniká svým příběhem a humorem. Nezbývá než čekat, co nás čeká v další várce přírůstků do Apple Arcade, ale již nyní to vypadá, že se máme na co těšit. Konec konců, Apple se vždy vytasí s něčím originálním a nejnovější netradiční přírůstek rozhodně není výjimkou.

Dnes nejčtenější

.