Zavřít reklamu

OLED displejům s úhlopříčkami 5,8” a 6,5”, které jsou vsazeny u iPhonů X, XS, 11 Pro, potažmo XS Max a 11 Pro Max, zvoní umíráček. Podle dnešních zpráv korejského portálu ETNews je totiž již Apple plně rozhodnut tyto dvě velikosti nahradit u iPhonů 12 5,4” a 6,7” panely – tedy panely s rozměry, o kterých před nějakým časem hovořil i přední Apple analytik Ming-Chi Kuo. Příchod takto velkých displejů se tak zdá čím dál pravděpodobnější. 

Podle zdrojů ETNews hodlá Apple u iPhonů 12 a 12 Pro Max nasadit konkrétně speciální Y-OCTA OLED displeje z dílny Samsungu, jejichž hlavní devízou je jejich velmi malá tloušťka a relativně nízké výrobní náklady. Díky tomu tak bude mít jednak Apple možnost nové iPhony ztenčit, ale také bude mít při zachování stejné ceny jako letos prostor pro větší investice u jiných částí telefonu. Co se pak týče levnějšího iPhonu 12 (tedy nástupce letošního iPhonu 11), ten by si měl zachovat standardní LCD displej s úhlopříčkou 6,1” jako tomu je i letos. I kvůli tomu tak zůstane Apple ještě minimálně pro příští rok velmi závislý na Samsungu, od kterého naprostou většinu displejů pro své telefony odebírá. Tuto skutečnost tak zřejmě změní až nástup microLED displejů, které by měly vznikat ve fabrikách provozovaných jinými výrobci než Samsungem. 

Kromě nových úhlopříček sice zdroje nic nového o iPhonech 12 Proneprozradily, nicméně ze zpráv z uplynulých dní víme například o tom, že se do této řady chystá Apple vměstnat 6 GB RAM, což je o třetinu více než kolika disponují nejnovější iPhony nyní. Víceméně jistá je už i podpora 5G sítí či speciální zadní senzor pro 3D snímání prostředí před zadním fotoaparátem, díky kterému bychom se měli dočkat jednak výrazně lepších fotek při portrétním režimu, ale také daleko propracovanější rozšířené reality, jejíž prvky by byly vsazovány do mnohem lépe zmapovaného prostředí a tudíž by do něj i lépe zapadaly. 

Dnes nejčtenější

.