Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi dobrodruhy, kteří rádi cestují do všemožných koutů světa, tak by se vám mohl hodit tento tip. Kromě toho, že je svět plný různých světových úkazů, které by měl vidět snad naprosto každý, tak je svět plný také obrovských měst. Tato města samozřejmě také stojí minimálně za projití, ale pokud pocházíte z malého městečka nebo z vesnice, tak byste mohli mít například v takovém New Yorku nebo v podobném městě problém. S pomocí tipu níže se však můžete ve městě lépe zorientovat a podívat se na něj ještě před tím, než odcestujete.

Jak se pomocí Apple Maps ještě lépe orientovat ve velkých městech

Umět používat mapy na chytrých zařízení už není v dnešní době žádná věda. Momentálně už se tedy bere v potaz spíše to, jaké další funkce aplikace s mapami mají – například spolehlivost navigace, přesnost adres a další. V rámci Map od společnosti Apple jsme se však dočkali přidání speciálního 3D zobrazení, které vám může pomoci v orientaci ve velkých městech. A pokud vám v orientaci nepomůže, tak se alespoň můžete podívat na zajímavé vyobrazení velkoměst ve 3D namísto ve 2D. Vše, co pro aktivaci 3D zobrazení musíte udělat, je spustit aplikaci Mapy, a poté v pravém horním rohu kliknout na ikonu i v kroužku. Z menu, které se zobrazí, vyberte Satelitní zobrazení. Pak už jen v pravém horním rohu klikněte na ikonu 3D.

Kromě toho, že se v nativní aplikaci Mapy nachází možnost využití 3D zobrazení, tak můžete využít také zobrazení fotek z daného místa pro ještě lepší orientaci. V tomto případě stačí, abyste kdekoliv na mapě umístili značku podržením prstu. Poté se vám zobrazí detailní informace o místě společně s možností podívat se okolo. Stačí kliknout na možnost Obrázky v okolí, a poté se klasickým způsobem pohybovat a rozhlížet. Bohužel, obě tyto funkce fungují většinou jen ve velkých světových městech.

Dnes nejčtenější

.