Zavřít reklamu

Někteří lidé raději vytvoří dárek na Vánoce vlastníma rukama, než aby nějaký kupovali. Bohužel, v dnešní uspěchané době už si lidé často čas na výrobu vlastního dárku nenajdou, a proto raději na internetu vyplní objednávkový formulář a nějaký dárek si nechají poslat. Na tom samozřejmě není nic špatného a pokud takových dárků nakupujete několik pro různé členy rodiny, tak ve všech těch zásilkách můžete mít zmatek. Pojďme se společně podívat na ty nejlepší aplikace, které vám mohou pomoci se sledováním vašich vánočních zásilek.

PoštaOnline

I přesto, že má mnoho lidí špatnou zkušenost s Českou poštou, tak musím uznat, že v případě aplikace má Česká pošta oproti jiným poštovním službám navrch. Dá se říct, že jako jediná služba v České republice nabízí vlastní aplikaci přímo do vašeho telefonu. U PPL či například DPD se musíte spolehnout na aplikaci umístěnou na webových stránkách, což samozřejmě v případě aplikace PoštaOnline neplatí. Do této aplikace si můžete přiřadit všechny zásilky, které si skrze Českou poštu necháte zaslat. Průběžně vám samozřejmě chodí také notifikace o změně stavu zásilky, což beru jako obrovský benefit. V posledních verzích si navíc aplikace PoštaOnline prošla velkými změnami. Používání je jednoduché, aplikace je v mnohých ohledech velmi chytrá a funguje tak, jak má. Kdyby Česká pošta fungovala stejně, jako její aplikace, tak nemá konkurenci.

Zásilkovna

Koncept Zásilkovny se v lidem v České republice líbí čím dál tím více – a ještě aby ne. Skvělý nápad, který jednoduše funguje tak, jak má. Zasílání zásilek pomocí Zásilkovny je mnohdy o polovinu levnější, než klasickým kurýrem. K vyzvednutí zásilky poté stačí, abyste došli na výdejní místo, řekli pětimístný kód a zásilka je vaše. V rámci aplikace Zásilkovna můžete sledovat všechny své zásilky, které se pojí s vaší e-mailovou adresou. O to více vás potěší fakt, že v aplikaci najdete i zásilky z minulosti, kdy jste ještě aplikaci neměli nainstalovanou. Kromě možnosti sledovat zásilky můžete s aplikací Zásilkovna využívat dalších benefitů, například v podobě jednoduchého zaslání zboží, anebo jednoduchého vrácení.

17TRACK

Čím dál tím oblíbenější je také objednávání různých vánočních dárků a jiných produktů z čínských internetových obchodů. Mezi ně patří například AliExpress, GearBest, DealeXtreme a mnoho dalších. Pokud chcete mít sledování zásilek objednaných pomocí těchto obchodů pohromadě, může vám k tomu perfektně posloužit aplikace 17TRACK. V ní můžete jednoduše sledovat zásilky z celého světa. Aplikace 17TRACK vám poskytne informace od několik různých přepravních společností. Ještě nikdy se mi nestalo, že by 17TRACK nebyl schopný vyhledat mojí zásilku. Pokud navíc aplikaci povolíte notifikace, tak vás nimi bude zásobovat pokaždé, když se stav některé z vašich zásilek změní. Používání aplikace 17TRACK je velmi jednoduché a pokud chcete mít všechny zásilky ze zahraničí pohromadě, můžu vám 17TRACK doporučit.

Zaslat.cz

Aplikace Zaslat.cz je určená především pro zasílání vašich zásilek po celém světě za ty nejlepší ceny. Kromě této služby však nabízí také sledování zásilek od všemožných českých dopravců. Pokud vám tedy nevyhovuje, že musíte zásilky od přepravců sledovat zvlášť v různých rozhraních, tak by se vám aplikace Zaslat.cz mohla hodit. Samozřejmě je nutné podotknout, že se nejedná o oficiální aplikaci některého z velkých přepravců. Pro správu zásilky, tzn. například změnu doručení a další akce, budete stále muset využít webových aplikací samotných přepravců. I v případě Zaslat.cz si můžete aktivovat upozornění, která vám přijdou vždy, když dojde ke změně stavu zásilky.

Parcel – Delivery Tracking

Aplikace Parcel je svým způsobem velmi podobná aplikaci 17TRACK. Můžete skrze ní sledovat zásilky z celého světa, včetně České republiky. Tato aplikace je uživateli velice pochvalována, a to především díky jednoduchému ovládání a pěkného designu. Jednu vadu na kráse ale aplikace Parcel má – bohužel je v angličtině. Rozhodně se ale nejedná o extrémně velkou komplikaci pro ty uživatele, kteří umí alespoň základy anglického jazyka. V aplikaci Parcel samozřejmě můžete sledovat i České zásilky, a to dokonce s vyobrazenou mapou, která vám řekne, odkud zásilka vlastně cestuje.

Dnes nejčtenější

.