Zavřít reklamu

Zatímco poslední dobou jsme vás bombardovali nejrůznějšími akčními adventurami a povedenými střílečkami, nyní je čas na něco klidnějšího a příběhově zaměřeného. Tím je titul The Wanderer: Frankenstein’s Creature, o němž jsme informovali již před několika týdny. Hra zraje jako víno a po svém vydání na Steamu ke konci října se vydává také na iOS, kde nás má překvapit svým komplexním dějem a příjemným vizuálem. Co od této netradiční hry můžeme čekat?

Již na první pohled je tento počin od studia Arte Experience doslova uměleckým dílem. Barvitou, pohádkovou vizuální stránku doplňuje vynikající hudební doprovod a příjemný izometrický pohled, který k hratelnosti dokonale sedí. To však stále není alfou a omegou, kterou je právě příběh. Ten nás zavede do netradičního světa, kde se vžijeme do role ne tak docela obávaného Frankensteina a vydáme se na cestu za poznáním. Bude z nás nepopsaná stránka a tedy bude záviset jen na nás, jak se postavíme k morálním dilematům a obtížným volbám. Za svou cestu totiž narazíme na spoustu odlišných postav, z nichž některé budou dobré, jiné špatné a jak se s tím vypořádáme bude jen naše rozhodnutí. Tyto volby zároveň ovlivní to, jak bude svět kolem nás vypadat a v podstatě si tak budeme vytvářet během hraní své vlastní prostředí, reflektující to, jak se chováme k ostatním lidem.

Rozhodně se jedná o zajímavou herní mechaniku a kromě ní se dočkáme také několika odlišných konců. Hra tak vydrží na hezkých pár hodin a díky své znovuhratelnosti vám nedá jen tak spát. Za symbolických 99 korun se navíc jedná o jasnou koupi a pokud zrovna nemáte náladu na kosení stovek nepřátel nebo multiplayerové přestřelky, neexistuje lepší volby. Kromě iOS se The Wanderer: Frankenstein’s Creature brzy podívá také na přenosnou konzoli Switch a Android, avšak na jablečném systému je již dostupná. Pokud tedy milujete melancholické adventury a nedáte dopustit na uměleckou stránku, rozhodně doporučujeme zamířit na App Store a tomuto počinu dát šanci.

Dnes nejčtenější

.