Zavřít reklamu

Jablečná služba Apple TV+ je venku již nějaký ten čas a zatím to vypadá, že se jí daří na všech frontách. Kritici si sice stěžují na nedostatečný obsah při vydání a jakousi nijakost seriálů, ale fanoušci vyzdvihují právě originalitu a nekonvenčnost, s níž Apple přišel. Přesto je tu ale několik vad na kráse, z nichž jedna se objevila až nyní. A tou je odložení očekávaného a nanejvýš pozoruhodného snímku The Banker, v němž si měl střihnout roli i Samuel L. Jackson.

Odložení data vydání není v Hollywoodu neobvyklou praktikou, avšak zrovna u Apple TV+ se jedná o nemilou podpásovku. Fanoušci snímků z dílny jablečné společnosti se totiž kromě seriálů těšili zejména na očekávaný film The Banker, který měl přepsat dosavadní styl vyprávění a přijít opět s něčím novým. Bohužel se tak nestalo, a byť si měl film odbýt premiéru 21. listopadu na festivalu AFI v Los Angeles, k této události nakonec nedošlo. Údajně děj není dostatečně historicky přesný a zároveň se objevily spekulace o sexuálním obtěžování, což Apple vedlo k odkladu data vydání. Původně se kromě festivalu měl snímek 6. prosince podívat i na stříbrné plátno v mnoha kinech po celém světě a po Novém roce vyjít právě na Apple TV+. Jablečná společnost si ale, zejména při dnešní situaci, nechce vzít na triko tak vážná obvinění, a tak raději z projektu vycouvala a počká s ním až na příští rok.

Uvidíme, zda jsou obvinění jednoho z producentů, jmenovitě Bernarda Garretta Jr., pravdivé. Na výsledky vyšetřování si ale nejspíš ještě nějakou dobu počkáme, což neodmyslitelně znamená, že se jen tak snímku The Banker nedočkáme. Co se historické přesnosti týče, film má být údajně založen na reálných událostech, což by podle právníků společnosti nejspíše neprošlo. Apple tak bude muset najít způsob, jak tuto nemilou situaci vyřešit a zároveň neoddalovat vydání příliš dlouho. Zklamání fanoušků totiž nezná konce a není divu, ve filmu si zahrál i legendární Samuel L. Jackson, na jehož výkony se všichni těšili. Nezbývá než čekat, co v příštích měsících přinesou další zprávy.

Dnes nejčtenější

.