Zavřít reklamu

Ve včerejších večerních hodinách (vzhledem k posunu času) začal kalifornský gigant stavět svůj nový campus v Texasu ve Spojených státech amerických. Tento nový campus je druhou největší stavbou společnosti Apple, a to hned po campusu v Cupertinu. Shodou okolností se na první den stavby přišel podívat i sám Tim Cook, kterého si na krátký rozhovor odebrala i Rebeca Jarvis z ABC News. V rozhovoru se ho ptá na jeho vztahy s prezidentem Spojených států, Donaldem Trumpem, jaký má Apple postoj v Číně a další. Pokud vás zajímá, jak výkonný ředitel jablečné společnosti na tyto otázky odpověděl, tak pokračujte ve čtení.

Hned první otázka směřovala na produkci nového Macu Pro, který se bude konstruovat nakonec ve Spojených státech. Na tuto otázku Cook odpověděl vcelku kladně. Uvádí, že je pyšný na to, že se může nový Mac Pro konstruovat právě ve Spojených státech: „Mac Pro je nejvýkonnější počítač, který jsme kdy udělali. Provádí až 50 biliónů operací za sekundu, což je opravdu k nepochopení,“ uvedl výkonný ředitel společnosti Apple.

Další téma na pořadí se týkalo obchodních vztahů, respektive války, mezi Čínou a Spojenými státy. CEO jablečné společnosti uvedl, že nechce spekulovat o možném zvýšení cla, což by zapříčinilo vyšší ceny iPhonů. Naopak doufá, že Čína i Spojené státy najdou společné východisko a domluví se na vzájemné spolupráci: „Myslím si, že nalezení společného východiska je nejlepší věcí, kterou mohou obě země udělat. Pokud mají obě země stejný záměr, tak přece musí existovat cesta. A myslím si, že k domluvě dojde,“ uvedl pozitivně Tim Cook. K Číně poté padla ještě další otázka, a to kvůli tomu, že Apple vynechal sezení, na kterém se diskutovalo ohledně vztahů velkých společností s Čínou. Cook k tomuto uvedl, že na Apple Čína kvůli tomuto kroku nijak netlačila. Rebeca Jarvis se dále dotázala, zdali existuje nějaká hranice, za kterou by jablečná společnost nešla, kdyby na ni Čína vyvíjela tlak. Na tuto otázku odpověděl Cook následovně: „Nikdy nás Čína nenutila k tomu, abychom odemkli nějaký iPhone. Naopak se tohle stává ve Spojených státech a já proti tomu stojím a říkám, že to nedokážeme. Bezpečnost zákazníků je pro nás velmi důležitá.“

Kromě toho byl Apple také zapletený do protestů v Hong Kongu, jelikož dle vlastního uvážení z App Storu stáhnul aplikaci, která se protesty zabývala: „Udělali jsme to kvůli bezpečnosti a uvědomuji si, že někdo může říci, že je to špatné rozhodnutí. Po stažení nějaké aplikace jsme často odsuzováni, ale děláme to pro bezpečnost. Modlím se za bezpečí každého obyvatele Hong Kongu a pevně doufám, že se brzy vše nějakým způsobem urovná,“ uvedl Tim Cook. Ohledně vztahu Tima Cooka s Donaldem Trumpem také padlo pár slov. Cook uvedl, že má plnou víru v systém Spojených států, a zároveň že se neustále soustředí na ty samé věci „ať je v Bílém domě kdokoliv“. V neposlední řadě se Cook rozpovídal o budoucím byznysu Applu. Uvedl, že se Apple nakouká po velkých firmách, nýbrž po těch menších, které by mohly přinést něco nového: „Hledáme talenty a něco, co dokáže vylepšit život lidí,“ uvedl. Celý rozhovor si můžete prohlédnout zde.

Dnes nejčtenější

.