Zavřít reklamu

Vývojáři na nás poslední dobou chrlí jednu adventuru za druhou a každá z nich je něčím originální a unikátní. Nejinak je to mu i u pozoruhodného logického titulu Nox, za nímž stojí tvůrci ze studia Everbyte Studios. Nejedná se o žádné nováčky na herní scéně, mají za sebou již takové pecky jako kriminální Duskwood, postapokalyptickou hříčku Dead City a vynikající dobrodružné fantasy Sound of Magic. Nyní však přišli s dalším počinem, jenž má obohatit žánr adventur a přispět s něčím neokoukaným.

Pokud máte rádi poměrně nezávislé hry, za nimiž stojí zkušení vývojáři, pravděpodobně jste již o Everbyte Studios slyšeli. Tito tvůrci se tentokrát vytasili s další zajímavou hrou, která nás zavede do záhadné místnosti, z níž budeme muset najít cestu ven. Izometrický pohled nám nabídne možnost otáčet s okolním prostředím o 180 stupňů a libovolně si přibližovat jednotlivé předměty. Bude jen na nás vyřešit hádanku, objevit skryté mechanismy a odemknout dveře, abychom postoupili dál. Jednou budeme hledat prostý klíč, podruhé se snažit rozlousknout složitý mechanismus. Každá úroveň bude něčím specifická a nabídne jedinečný styl řešení, jenž pěkně potrápí naše mozkové závity. Podstatnou roli bude hrát samozřejmě také příběh, který však zůstane v průběhu většiny hry tajemný a nabídne nám epické finále až ke konci. Konec konců, to my budeme v domě vězněni, aniž bychom věděli kým.

Zatím to vypadá, že se jedná o nanejvýš pozoruhodný titul, který hezkých pár hodin vydrží. Díky různým variacím se navíc ke hře můžete průběžně vracet, zkoušet nové metody a eventuálně přicházet na nová řešení. Hra je sice zdarma, ale obsahuje mikrotransakce, které by však podle vývojářů neměly do hratelnosti jakkoliv zasahovat. Půjde tedy pravděpodobně jen o kosmetické předměty a detaily, bez nichž se hravě obejdete. Uvidíme, zda tvůrci opět fanoušky zaujmou a podaří se jim podobný průlom jako v případě jejich předchozích počinů. To si ostatně můžete vyzkoušet na vlastní kůži, tedy pokud si troufnete. Stačí zamířit na App Store a Nox si zdarma stáhnout. Vydáte se řešit hádanky do tajemného domu?

Dnes nejčtenější

.