Zavřít reklamu

Pokud máte doma ratolesti, je prakticky jasné, že jim nějakou tu hru na vaše macOS zařízení nainstalujete. Přeci jen, nabídka titulů se rozšiřuje a klid, který si můžete po „odložení“ dítěte k počítači užít, se zkrátka občas hodí. Pokud navícnechcete, aby vaše dítě nestrávilo hraním her na Macu celé mládí, můžete jednoduše nastavit limit pro denní hraní her.

Jak dětem nastavit hodinové omezení na hraní her

Nejdříve je samozřejmě nutné, abyste se pro nastavení omezení přihlásili na uživatelský účet, kde jej chcete nastavit. Pokud má tedy dítě na vašem Macu svůj účet, je nutné, abyste se přihlásili na něj. Jakmile se na účet přihlásíte, tak v levém horním rohu klikněte na ikonu , kde poté zvolte možnost Předvolby systému… Otevře se nové okno, ve kterém se přesuňte do sekce Čas u obrazovky. Nyní se v levém menu přesuňte do kategorie Limity pro aplikace. Pokud tuto funkci ještě nemáte aktivní, tak ji tlačítkem Zapnout… zapněte. Pak už jen stačí, abyste v levém dolním rohu kliknuli na ikonu „+“ a ze seznamu zaškrtnuli možnost Hry. Pokud chcete zvolit konkrétní hru, tak stačí kliknout na šipku vedle zaškrtávacího políčka a vybrat ji. Poté už jen ve spodní části okna zvolte rozvrhdenní časové omezení. Jakmile budete mít vše nastaveno, tak klikněte na Hotovo.

Aby vaše dítě tento limit nemohlo odstranit, anebo třeba změnit, tak je samozřejmě ještě nutné, abyste Čas u obrazovky ochránili heslem. Proto se v levém menu přesuňte do sekce Volbyzaškrtněte možnost Používat kód funkce Čas u obrazovky. Poté si zvolte, zdali chcete převést současný uživatelský učet na standardní, či nikoliv (v případě, že vaše dítě nemá svůj vlastní účet) a klikněte na možnost Dále. Pak už si jen zvolte čtyřmístný kód a je hotovo.

Dnes nejčtenější

.