Zavřít reklamu

Další týden a další aktualizace iOS. Pomalu se nám z toho stává tradice. Apple opět bez jakéhokoliv varování uvolnil další minoritní aktualizaci iOS 13. Přináší ale nejaktuálnější verze iOS 13.2.3 nějaké změny v rychlosti oproti iOS 13.2.2? Na to se podíval youtubový kanál Mutaffar Moorad, který srovnal oba systémy ve vzájemném souboji na iPhonech 6s a 6s Plus. I když se zařízení velikostí liší, hardware mají totožný.

Volba nejstarších zařízení je logická, neboť právě u těch Apple deklaruje nejviditelnější změnu rychlosti. Test je klasický, zařízení jsou postavena vedle sebe a jsou na nich provedeny současně tytéž úkony. Samozřejmě se začalo zapnutím, ve kterém byl rychlejší přibližně o vteřinu iPhone s iOS 13.2.2. Otevírání většiny nativních aplikací je velmi vyrovnané. Mapy se ale otevřely na nejaktuálnější verzi iOS přibližně o 2 vteřiny rychleji, o vteřinu rychleji se načetlo i počasí. O zlomek vteřiny byl naopak rychlejší iPhone s iOS 13.2.2 při otevření webové stránky či načtení Apple TV+. U aplikací třetích stran jsou síly téměř vyrovnané. Nejviditelnější rozdíl byl zřejmě u aplikace Twitter, která se rychleji načetla na starší verzi systému.

Následoval benchmark test. V CPU testu dosáhl iPhone s iOS 13.2.2 v singlecore testu na 533 bodů, v multicore testu pak na 939 bodů. Zařízení s nejaktuálnějším iOS 13.2.3 ve stejném testu obdrželo 562 a 1035 bodů. Můžeme tedy vidět i drobný nárůst výkonu. Brzy se jistě dočkáme dalšího srovnání mezi aktuálním iOS a třetí betou iOS 13.3. Je třeba říct, že první porovnávací testy nevypadaly vůbec špatně.

Dnes nejčtenější

.