Zavřít reklamu

Mnohem častěji se setkávám s uživateli iPhonů, kteří mají na svých zařízeních nastavený šestimístný bezpečnostní kód. Často se mě tito uživatelé poté ptají, jakým způsobem jsem docílil toho, že mám na svém iPhonu čtyřmístný bezpečnostní kód. Odpověď je velmi jednoduchá – již při prvotním spuštění a nastavení iPhonu či iPadu si můžete při tvorbě kódu zvolit, zdali chcete využít čtyřmístný, šestimístný či alfanumerický. Defaultně je nastaven šestimístný, a pokud někdo chce mít nastavení rychle za sebou, tak si možnosti změny ani nevšimne. Pro tyto uživatele mám však dobrou zprávu, jelikož forma kódu lze změnit v systému i později. Pojďme se v tomto článku společně podívat, jak na to.

Jak na iPhonu změnit bezpečnostní kód na čtyřmístný

Na vašem iPhonu či iPadu přejděte do nativní aplikace Nastavení. Zde poté sjeďte níže, dokud nenarazíte na kolonku s názvem Face ID a kód (popřípadě Touch ID a kód). Na tuto možnost klepněte a zadejte stávající heslo, abyste se do této kategorie dostali. Poté v sekci bezpečnostního nastavení sjeďte opět níže, kde klepněte na modrý text Změnit kód zámku. Jakmile na tohle tlačítko klepnete, tak zadejte svůj stávající kód. Poté budete přesunuti na obrazovku s tvorbou nového kódu, kde nad klávesnicí klepněte na modrý text Volby kódu. Odsuď zvolte možnost Čtyřmístný číselný kód, ten poté zadejte, potvrďte a je hotovo.

 

Jak už jsem zmínil v úvodu, tak v rámci iOS a iPadOS můžete přepínat mezi celkově čtyřmi formami kódu – konkrétně se jedná o čtyřmístný, šestimístný, vlastní číselný a alfanumerický. Jakožto vlastní číselný kód si můžete zadat kolik čísel chcete, v případě alfanumerického kódu můžete k číslicím přidat ještě písmena a další znaky. Z tohoto lze samozřejmě vyvodit, že nejméně bezpečný je čtyřmístný kód, naopak nejbezpečnější se jeví využití kombinace čísel a znaků v podobě alfanumerického kódu.

Dnes nejčtenější

.