Zavřít reklamu

Ať už mluvíme o hrách, filmech, seriálech či hudbě, poslední léta se nesou ve znamení streamovacích platforem, kterých postupně přibývá a konkurence je čím dál tím silnější. Zatímco ještě donedávna trhu dominovaly zejména dvě služby, a to Apple Music a stejnojmenná aplikace od švédské společnosti Spotify, dnes se v tomto odvětví vyrojila plejáda nových společností, které si chtějí uzmout uživatele pro sebe. Nejinak je tomu i u čínského giganta ByteDance, který stojí za populární aplikací TikTok.

Technologický svět se neustále vyvíjí, a stejně tak i trendy, jenž postupně vznikají a zase zanikají. Tím posledním je právě aplikace TikTok, která umožňuje uživatelům nahrávat krátká videa a nahrávat je obdobným způsobem jako na YouTube. Služba je oblíbená zejména mezi mladými lidmi a postupně se ustálila na více než 500 milionech aktivních uživatelích, kteří pravidelně přispívají dalším obsahem, nebo sledují ostatní členy, a jedné miliardě registrovaných účtů. Doposud to vypadalo, že má čínská společnost ByteDance, jež za TikTokem stojí, v plánu v nastoleném směru pokračovat a zaměřovat se právě na sociální aspekt platformy, avšak podle všeho čekají službu velkolepější změny. Východní gigant by totiž rád proměnil TikTok v konkurenci Spotify a Apple Music, která by obsahovala především licencované skladby a nabízela by kromě provázanosti s ostatními uživateli také podobné funkce.

Společnost ByteDance nebere plány na lehkou váhu a dokonce vyjednává s nahrávacími studii jako je Universal Music, Sony Music nebo Warner Music. Podle oficiálního oznámení nechce pekingský gigant příliš vyčkávat, a tak obměněnou verzi platformy vydá již příští měsíc. TikTok údajně obsáhne i předplatné, které podobně jako v případě Spotify a Apple Music dovolí uživatelům poslouchat skladby bez reklam a nabídne jim některé další výhody. Prozatím se však dočká pouze Indie, Indonésie, Brazílie a další, rozvíjející se trhy, kde prozatím není taková konkurence. Do Spojených států, Evropy a zbytku Asie se podle ByteDance služba TikTok podívá až časem, pravděpodobně podle toho, jak si povede ve zmíněných regionech. Zatím se jedná o poměrně zajímavé plány, které by mohly na uživatele zapůsobit. Konec konců, spojení sociálního aspektu, sdílení krátkých klipů a možnosti sdílet je s ostatními zní nanejvýš lákavě. Přívětivá by ostatně měla být i cena, jež nepřekročí 9.99 dolarů a oproti ostatním platformám má být dokonce o něco levnější. Uvidíme, jak si ByteDance povede.

Dnes nejčtenější

.