Zavřít reklamu

Od doby svého otevření v roce 2006 je Apple Store na newyorské 5. Avenue jedinou Apple prodejnou na světě se čtyřiadvacetihodinovou otevírací dobou. Po svém letošním znovuotevření aspiruje prodejna s ikonickou kostkou o další jedinečnost – chce provozovat akce v rámci programu Today at Apple i v nočních hodinách.

Pokud navštívíte kterýkoliv z Apple Storů, je velmi pravděpodobné, že dorazíte ve chvíli, kdy se zde koná některá z akcí programu Today at Apple. Prodejny obvykle plánují poslední akci dne na jednu hodinu před zavírací dobou. Pobočka na 5. Avenue často pořádá akce tohoto typu i v deset hodin večer, později už se ale prostory prodejny ztiší.

Akce Today at Apple se dělí do několika kategorií, jako je třeba umění, hudba, pořady pro děti nebo technologické znalosti. Právě poslední jmenovanou kategorii by newyorský Apple Store mohl pořádat i v pozdějších nočních hodinách. Svůj potenciál by v tuto denní – respektive noční – dobu ale mohly mít i tvůrčí akce. Smysl by dával například workshop nočního focení s iPhonem 11 a 11 Pro, okolí prodejny je navíc jako dělané pro noční fotografickou procházku. Podobný úspěch by mohly mít i fotografické kurzy, pořádané naopak za rozbřesku. Video stěna, která je součástí každého nového či zrekonstruovaného Apple Storu, zase láká k nočnímu promítání – projekce filmů jsou také součástí programu Today at Apple. Pobočka v Carnegie Library se kupříkladu stala místem projekce dokumentu, kompletně natočeného na iPhone, v prodejně na Michigan Avenue se zase v červnu promítaly studentské filmy. Tradicí se také staly živé přenosy Apple konferencí, vyloučena není ani  možnost projekce pořadů z produkce Apple TV+.

Nabízí se samozřejmě také možnost nočních živých hudebních vystoupení. Živá hudba v Apple Storech může za bílého dne rušit běžné zákazníky nebo návštěvníky, kteří přišli za účelem servisu,  zatímco v nočních hodinách existuje vyšší pravděpodobnost, že se dostaví pouze ti, kteří si cíleně chtějí poslechnout koncert. Možností je hodně, a kde jinde by měly být provozovány noční programy Today at Apple než ve městě, které nikdy nespí?

Dnes nejčtenější

.