Zavřít reklamu

Nový typ klávesnice Magic Keyboard nebude již relativně brzy doménou jen nedávno představeného 16” MacBooku Pro. Podle čerstvých informací, které se na světlo světa dostaly díky zdrojům asijského portálu DigiTimes pocházejícím z dodavatelského řetězce Applu je totiž kalifornský gigant rozhodnut tento typ klávesnice přinést již v první polovině roku 2020 i na 13” MacBooky Pro. 

Novinku, která by měla být dle Apple ale i prvních detailnějších průzkumů o poznání spolehlivější než předešlé klávesnice založené na motýlkovém mechanismu, má vyrábět společnost Wistron a Global Lighting Technologies, kterým již měly být veškeré náležitosti sděleny a ty tak mohou pomalu započít přípravu na výrobu. Přesný termín jejího startu sice ještě není známý, avšak jelikož se jako nejpravděpodobnější termín představení upgradovaných MacBooků Pro zdá červen a WWDC 2020, výroba prvních komponentů pro klávesnice novinek zřejmě odstartuje na přelomu prvního a druhého čtvrtletí příštího roku. 

Zdroje bohužel neprozradily, zda bude Magic Keyboard jedinou výraznější designovou novinkou, kterou si Apple pro 13” MacBooky Pro chystá. Nicméně vzhledem k tomu, že se své produkty v modelových řadách snaží už řadu let co nejvíce sjednocovat, v úvahu u 13” modelů rozhodně připadá i nasazení displejů s užšími rámečky, které by nejednoho jablíčkáře zajisté potěšily už kvůli svému designu. Úzké rámečky totiž zkrátka vypadají o poznání moderněji než ty širší, což krásně dokazuje právě letošní 16” MacBook. Až čas však ukáže, zda se k tomuto kroku Apple rozhodne či nikoliv. Tak či onak, už nasazení Magic Keyboard bude vítaným krokem kupředu, jelikož odstraní potíže, se kterými se uživatelé starších MacBooků potýkali kvůli klávesnicím s motýlkovým mechanismem. 

Dnes nejčtenější

.