Zavřít reklamu

Sociálních sítí postupně přibývá, a stejně tak i jejich uživatelů. Konec konců, technologičtí giganti jako je Facebook nebo Twitter jsou tu s námi již nějakou dobu a nevypadá to, že by nejbližší léta značila jejich konec. Ba právě naopak, obě platformy stále rostou závratným tempem a nejinak je tomu i u populárního Instagramu, který si sympatie uživatelů získává od roku 2011. Právě tomu se však chce Facebook přiblížit, a to pomocí nového designu, který je momentálně ve fázi testování.

Textová komunikace, na níž jsme byli za ta léta zvyklí, je pomalu na ústupu a poslední dobou bývá nahrazována fotkami či jinými obrazovými materiály. I z tohoto důvodu se stal Instagram jednou z nejrychleji rostoucích sociálních sítí a vydobyl si status nejoblíbenější platformy mezi mladšími lidmi. Facebook, pod nějž Instagram konec konců spadá, nechce být pozadu, a tak přispěchal s novým designem, jenž by byl založen právě na fotkách. V praxi bychom se tak místo sáhodlouhých slohů dočkali pouze fotky či obrázku s krátkým popisem. Tato funkce se nazývá Popular Photos a systém má na základě algoritmu sám vybírat, jaké obrazové materiály se uživatelům líbí a co ve svém přehledu novinek preferují vidět. Samozřejmě by standardní rozvržení nezmizelo úplně, jen by bylo zkrátka doplněno oblíbenými fotkami se zjednodušenými popisky. Kdy novinka dorazí je nicméně ve hvězdách.

První pokusy podle mluvčího Facebooku proběhly již v říjnu a zatím to vypadá, že další budou brzy následovat. Otázkou zůstává, zda je tato funkce vůbec nutná, když existuje sociální síť jako Instagram. Ač tedy klasické statusy z platformy nezmizí, zásadní rozdíl tkví v tom, že stačí kliknout na jakoukoliv fotku, načež se vám rozbalí v podstatě nekonečný seznam podobných obrazových materiálů jak od vašich přátel, tak potenciálně vzdálenějších uživatelů. Systém by tak fungoval na principu videí, kdy se po přehřání jednoho ihned nabídne další z doporučených.

Dnes nejčtenější

.