Zavřít reklamu

Nachýlil se nám nový týden a s tím pokračuje i naše pravidelná rubrika o Apple Arcade. Konec konců, jablečná společnost na své nově spuštěné platformě rozhodně nešetří, ba naopak. Zatímco minule jsme se dočkali šesti nových přírůstků, dnes tu máme roztomilou hříčku Rosie’s Reality, která jistě potěší každého milovníka kvalitních puzzle her. Po té plejádě plošinovek a akčních titulů z minulého týdne byl ostatně čas na něco klidnějšího, co nám mírně provětrá mozkové závity. Hru je navíc možno hrát i v režimu rozšířené reality, a obohatit si tak konečný zážitek.

Ač se jedná o prvotinu vývojářů, Rosie’s Reality toho nabídne o poznání víc, než by se na první pohled mohlo zdát. Hra se totiž inspiruje rokem 2048 a potenciální budoucností, která by nás mohla stihnout. Naším úkolem bude ovládat malého robota jménem Rosie, který se vydává na dobrodružnou a poměrně nelehkou misi, aby zachránil své robotické společníky a přivedl je zpět do domácího prostředí. Nejedná se však o ledajaké chytré asistenty, malí androidi mají totiž kritickou chybu a hrozí, že každou chvíli explodují. Na nás bude pochopitelně spasit lidstvo, odvrátit blížící se katastrofu a zajistit bezpečí. Po celou dobu nás bude doprovázet umělá inteligence Robbie, jež nám bude moci radit s hádankami a zásobovat nás užitečnými tipy a triky.

Nechybí propracovaná hratelnost, příjemná vizuální stránka a spousta rozmanitých puzzlů, které dají zabrat i zkušenějším hráčům. Herní mechanismy zde prozrazovat nebudeme, ale frustrace se rozhodně bát nemusíte. Hra je navíc vhodná i pro mladší hráče či jako forma rodinné zábavy, tudíž pokud si chcete odpočinout a odreagovat se, Rosie’s Reality je správnou volbou. Kromě klasické kampaně na hráče navíc čeká multiplayer, který hezky prodlouží herní dobu o pár hodin a nabídne několik dalších úrovní. Máte-li rádi logické hry, ale nechcete si lámat hlavu s příliš komplikovanými hádankami, rozhodně doporučujeme zamířit na App Store a dát Rosie’s Reality šanci. Na dlouhé podzimní večery vám bohatě postačí.

Dnes nejčtenější

.