Zavřít reklamu

Ohledně 16″ MacBooku Pro jsme se až do dnešního dne dozvěděli prakticky všechno, co jsme potřebovali vědět. Už víme, že jeho výkon dokáže být opravdu vysoký, a to po dlouhou dobu díky přepracovanému systému chlazení a víme také například to, že byl konečně změněn mechanismus klávesnice, konkrétně z motýlkového na nůžkový. Došlo však k přehlédnutí jedné věci, kterou Apple rozhodně nikterak neskrýval – nový 16″ model dokáže jednoduše pomocí rozbalovacího menu v předvolbách systému měnit obnovovací frekvenci svého displeje.

Apple se o této funkci zmínil ve speciálním podpůrném dokumentu a zároveň k ní uvádí jeden poznatek. Vždy byste si měli na 16″ MacBooku Pro zvolit obnovovací frekvenci podle toho, na jaké video s určitým počtem FPS se díváte. Konkrétně, pokud se díváte na video o 24 FPS, tak byste měli použít obnovovací frekvenci 48 Hz, tedy přesně dvojnásobek. Pořád samozřejmě platí to, že maximální obnovovací frekvence displeje 16″ MacBooku Pro je 60 Hz. Změnu obnovovací frekvence lze provést v Předvolbách systému, konkrétně v sekci Monitory. U starších MacBooků Pro tato možnost k dispozici není, jedná se tak o exkluzivitu nového 16″ modelu.

obnovovací frekvence macbooku pro

Apple dále uvádí, že jakmile se na video s vlastnoručně přenastavenou obnovovací frekvencí dodíváte, tak byste měli frekvenci vrátit zpět na 60 Hz. Funkce je to samozřejmě pozoruhodná, zůstává však otazník nad tím, zdali se bude chtít uživatelům pokaždé frekvenci ručně přepínat. Ideální by byla možnost automatického přepínání, kdy by se obnovovací frekvence přizpůsobovala videím běžícím na obrazovce automaticky. Nicméně profesionálové, kteří po podobné vychytávce volali kvůli její využitelnosti například pro lepší editaci videí, jí určitě ocení i v této podobě.

Dnes nejčtenější

.