Zavřít reklamu

Když přišel iOS 13, mnozí uživatelé si stěžovali na nepříjemné chyby, které jej sužovaly. Proto Apple uvolňuje jednu aktualizaci za druhou, které zároveň zlepšují bezpečnost celého systému. Dále navíc stále platí, že se jablečná společnost stále snaží svůj systém zrychlovat. Když jsme vás posledně informovali o rychlosti první bety iOS 13.3, Apple snad ještě ten den bez jakéhokoliv náznaku uvolnil iOS 13.2.2. První beta iOS 13.3 byla tedy porovnávána s iOS 13.2 a nutno říct, že výsledky byly skvělé. Navázala druhá beta na rychlost té první? Na to se teď spolu podíváme.

Test si vzal opět do parády kanál iAppleBytes a srovnával rychlost systémů iOS 13.2.2 a 13.3 Beta 2 na iPhonech 6s, 7, 8 a XR. Na nejstarším zařízení z výběru systém naběhl rychleji o zlomek vteřiny na druhé betě. Otevírání většiny nativních aplikací je opravdu o kousíček rychlejší na betě iOS 13.3, jde však o tak zanedbatelné hodnoty, že se to snad ani nedá přičítat k dobru. Pokud jde o aplikace třetích stran, takový Facebook se rychleji otevřel o necelou vteřinu na iOS 13.3, podobně tak YouTube. U iPhonu 7 jsme se dočkali rychlejšího spuštění systému na aktuálním iOS 13.2.2, a to přibližně o vteřinu. U nativních aplikací i apliakcí třetích stran je to 50 na 50, jelikož zlomek vteřiny k dobru je občas na obě strany a nedá se tedy s jistotou říct, který systém si vede lépe.

Platí, že čím novější zařízení a novější čipset, tím méně jsou povětšinou viditelné rozdíly v rychlosti. To samozřejmě stále platí a rozdíly u iPhonů 8 budete hledat ještě húř, než na iPhonu 7. Srovnání plynulosti iPhonů XR už je jen potvrzení předem řečeného. Nejviditelnější rozdíly byly zřejmě u aplikace Apple News, která se o půlvteřinu rychleji otevřela na iOS 13.2.2. Hádám, že iOS 13.3 se vzhledem k obvyklému počtu bet dočkáme někdy kolem Vánoc. Bylo by vzheledem k nastavenému trendu ale zvláštní, kdybychom se nějaké další minoritní aktualizace nedočkali.

Dnes nejčtenější

.