Zavřít reklamu

Reklama Applu je v mnoha případech pravdivá, a ač si společnost často realitu z poměrně logických důvodu lehce přikrášluje, ohledně produktivity kalifornský gigant nelhal. Konec konců, co týden se dočítáme o společnostech, jejichž zaměstnanci jsou díky jablečným zařízením produktivnější a o poznání spokojenější. Nejinak je tomu i podle statistiky od IBM, která tvrdí, že uživatelé Macu mají zaděláno na nejlepší výkony a oproti majitelům ostatních operační systémů v práci excelují.

To, zda je člověk produktivní, či nikoliv pochopitelně záleží na osobnosti a mnoha dalších faktorech. Nelze však vyloučit, že na pracovní výkony mají vliv také využívaná zařízení a jednoduchost, s jakou je lze ovládat. Stejně je tomu i v případě Apple produktů, které jsou sice drahé a prestižní, ale zato nabízí bezkonkurenční uživatelský zážitek, přehledné rozhraní a propojený ekosystém, díky němuž člověk neztratí půlku času řešením problémů s počítačem. Tuto skutečnost dokázal i gigant IBM, který v roce 2015 na konferenci zaměřené na administrátory systémů oznámil speciální program, jenž měl šířit osvětu o Macu a dovolit zaměstnancům si vybrat, jaký systém budou využívat. Zároveň se společnost pochlubila tím, že jediný zaměstnanec dokáže spravovat 5400 uživatelů Macu a pouhých 242 majitelů standardních operačních systémů jako je Windows.

To ostatně potvrdil technický ředitel Fletcher Previn také během let 2016 až 2018, kdy IBM údajně ušetřilo 273 až 543 dolarů za každý počítač s nainstalovaným Macem. Podle Fletchera stačí k efektivní správě a podpoře 277 tisíc jablečných zařízení pouze 78 zaměstnanců, což je vynikající výsledek. Za tuto skutečnost může zejména jednoduchost a minimální počet problémů, které v případě Macu nastanou. Ostatně, podobná situace podle IBM nastala i na straně samotných zaměstnanců, kteří jsou díky jablečnému systému o 22% výkonnější než v případě majitelů Windows a dokáží uzavřít o 16% obchodů více. Je tedy vidět, že program společnosti funguje a uživatelé preferují právě macOS, které všem v podstatě ulehčuje práci. Není tedy divu, že většina pracovníků u IBM preferuje jablečný systém. Podle statistik je dokonce o 17% nižší šance, že se rozhodnou společnost opustit. Nejinak je to i u inženýrů a administrátorů. Zatímco 200 tisíc zařízení s macOS spravuje pouhých 7 vývojářů, na stejný počet zařízení s Windows musí dohlížet 20 vývojářů. Statistiky tedy mluví jasně a jen dokazují, že ekosystém Applu zkrátka a jednoduše funguje.

Dnes nejčtenější

.