Zavřít reklamu

Do Google Maps dorazila v posledních několika měsících celá řada nových prvků a jak se zdá, Google pro ně má další spoustu novinek ještě připravenou. Jednu z nich vytáhla společnost z rukávu i před pár hodinami a nutno podotknout, že ta opravdu stojí za to. Nejednomu vášnivému cestovateli totiž dokáže vytrhnout z paty, tedy přesněji řečeno rozvázat jazyk. Mapy se totiž nově naučily vyslovovat jména míst. 

Je sice pravdou, že angličtinou vládne v dnešní době skutečně velké množství lidí, najdou se však i takové země, do kterých si zatím tento a potažmo ani jiný světový jazyk nenašel ve velké míře cestu. Co ale právě v tomto případě, když se potřebujete místních doptat například na určité místo, ale vůbec netušíte, jak se v jejich jazyce řekne, popřípadě jak se vyslovuje, dělat? Jedním z nejlepších řešení jsou mobilní překladače, které vaše požadavky snadno a hlavně nahlas přetlumočí a vaší komunikaci tedy i značně usnadní. A právě možnost hlasitého vyslovování názvů míst do Google Maps míří. Integrované bude přímo v aplikaci, přičemž k jeho aktivaci bude stačit najít vámi hledané místo a vysunout jeho spodní lištu s nabídkami, kde je již nyní uvedený jeho originální název. Vedle toho bude možnost hlasitého vyslovení, přičemž kromě názvu místa bude možné nechat Google Maps vyslovit i adresu. Pokud by vám pak nestačilo ani to, z Google Maps se bude dát snadno “prokliknout” do Google Překladače, přes který budete moci veškerou komunikaci dokončit. Díky novince se tak vyhnete jakýmkoliv problémům s komunikací, trapasy s výslovností či nutnosti předávání telefonu cizím lidem. 

Google_SpeakEasy_GIF_191018

Nová funkce se začíná tento měsíc pozvolna rozšiřovat do všech iOS i Android zařízeních s nainstalovanými Google Maps a to samovolně. Není tedy potřeba mapy aktualizovat, jelikož vše potřebné dokáže Google zaktivovat přes své servery. Nicméně je nutné počítat s tím, že zprvu bude hlasité vyslovování míst Google Mapami podporovat jen 50 jazyků (jejich přesný seznam není k dispozici) a tudíž nebude novinka ještě 100% využitelná po celém světě. Google však přislíbil, že přidání podpory dalších jazyků je naplánováno v brzké době. 

Dnes nejčtenější

.