Zavřít reklamu

V dnešní době je k dispozici tolik různých videoformátů, že se v nich pomalu někteří z nás začínají ztrácet. Mezitím, co některá zařízení točí videa do formátu MP4, tak jiná točí zase do MOV, či novějšího formátu HEVC. Navíc k tomu, ne každé zařízení umí přehrávat všechny formáty. Formát se odvíjí také od toho, jak kvalitní výsledné video bude a další. Zkrátka a jednoduše existuje několik různých aspektů, pomocí kterých se dá vybrat ten správný formát přímo pro vaše potřeby. V dnešním světě mnoha formátů je také důležité, abyste vlastnili program, který s těmito formáty dokáže pracovat a popřípadě je dále konvertovat. Na jeden z nich, který nese název WonderFox HD Video Converter Factory Pro, se v dnešním článku podíváme.

Proč byste si měli vybrat WonderFox HD Video Converter Factory Pro?

Na internetu je k dispozici opravdu nepřeberné množství různých programů, které se o správu videí a o jejich konverzi starají. Doba však jde mílovými kroky kupředu a s ní jde dopředu i kvalita nahraných videí, které jsou větší, kvalitnější a jednoduše lepší. Starší a neoptimalizované programy si s těmito novými formáty neumí poradit – často se setkáváme se zasekáváním či pády programů. Tuto mezeru na trhu se rozhodl vyplnit WonderFox HD Video Converter Factory Pro, který nabízí jednoduché uživatelské prostředí společně s perfektní rychlostí, která je až 30x rychlejší, než u konkurence. Jak je to ale vůbec možné?

wonderfox hd video converter factory pro

Hardwarová akcelerace

Pokud se ptáte, jak je vůbec možné, že dokáže být WonderFox HD Video Converter Factory Pro až 30x rychlejší oproti konkurenci, tak na to mám jednoduchou odpověď – hardwarová akcelerace. Pokud o tomto pojmu slyšíte poprvé, tak mi dovolte, abych vám vysvětlil, o co se vlastně jedná. Při komprimování videí se veškeré úlohy přenáší na procesor mezitím, co jsou ostatní hardwarové součásti počítače relativně v klidu. Proč je tedy do tohoto procesu nezapojit také a neulevit tak procesoru? Hardwarová akcelerace tedy dělá to, že do procesu zapojuje i grafickou kartu, díky čemuž dochází k obrovskému navýšení výkonu. Hardwarová akcelerace se dělí podle výrobce grafické karty. Mezi hlavní z nich patří AMD, nVidia a Intel, kdy každá tato společnost má vlastní hardwarovou akceleraci – a WonderFox HD Video Converter Factory Pro podporuje všechny.

Zmenšování videí bez ztráty kvality

Mezi jednu z hlavních vlastností, které u programu, jako je WonderFox HD Video Converter Factory Pro vyžadujete, je možnost zmenšení videa bez ztráty kvality. Když totiž natočíte několikaminutové video například na GoPro, tak se můžete dostat na velikost hned několika gigabajtů. Pro přenos takového videa musíte tedy využít buď externího harddisku anebo jiného média. Dnešní MacBooky, které mají rychlé SSD disky, naopak trpí malou kapacitou a nahrávání velkého videa na internet je v mnohých případech opravdovou noční můrou – nemáte-li extra rychlé připojení. Řešení tohoto problému je tedy takové, že video necháte zmenšit. Bohužel však mnoho programů při zmenšení extrémně zhorší také kvalitu, což je rozhodně nevyžádané. WonderFox HD Video Converter Factory Pro tuto akci zvládne naprosto bravurně, a to prakticky bez ztráty kvality. Vaše obrovské videa se tedy během několika chvilek zmenší do menšího souboru, který poté můžete jednoduše přenášet.

Zvětšování videí se zvýšením kvality

Zajímavá je naopak funkce, která dokáže z vašeho SD videa (malá kvalita) vytvořit HD video se zlepšenou kvalitou. Tuto funkci mnoho programů vůbec nepodporuje – a když ano, tak se jedná o zvýšení kvality v podobě roztažení obrazu na Full HD. A to se rozhodně za lepšení kvality považovat nedá. WonderFox HD Video Converter Factory Pro využívá speciálního algoritmu, který dokáže při zvětšování videí také zlepšit jejich kvalitu. Ve výsledku tedy nedostanete pouze zvětšené video, ale také vylepšené a ostřejší video v lepší kvalitě.

Další skvělé funkce

Kromě toho, že se WonderFox HD Video Converter Factory Pro zabývá komprimací videí, popřípadě jejich zvětšením, tak také nabízí nástroj pro stahování videí z internetu. Pokud si tedy chcete stáhnout video například z YouTube či jiné webové stránky, a to až ve kvalitě 8K, tak k tomu můžete program WonderFox HD Video Converter Factory Pro bez problému využít. Vše, co musíte udělat, je zkopírovat si URL adresu, a tu poté vložit do specifického pole. Poté už si jen zvolíte kvalitu, ve které se má video stáhnout a je hotovo. Dále nabízí WonderFox HD Video Converter Factory Pro speciální funkci, díky které si můžete z jakékoliv webové stránky stáhnout nějakou skladbu, a tu poté přímo v něm upravit na vyzvánění, které vám bude fungovat například i v iPhonu. K dispozici je také zabudovaný nástroj pro nahrávání obrazovky vašeho zařízení.

Všechna videa, která do WonderFox HD Video Converter Factory Pro naimportujete, v něm poté můžete i jednoduše editovat. Pokud byste chtěli například vložit více videí za sebe, změnit jejich pořadí, stříhat, otáčet, ořezávat, anebo měnit hlasitost, tak samozřejmě můžete. Program bez problémů zvládá úpravu videí v jakémkoliv formátu a s jeho jednoduchým uživatelským rozhraní se s ním naučí pracovat snad doopravdy každý.

Závěr

Pokud hledáte program, s jehož pomocí můžete jednoduše zmenšovat a komprimovat videa, tak je WonderFox HD Video Converter Factory Pro přímo pro vás. Kromě komprimace videí nabízí také zlepšení kvality menších videí – pokud jste si například nechali digitalizovat VHS kazetu, tak je tato možnost pro vás naprosto ideální. Kromě toho můžete všechna videa v rámci WonderFox HD Video Converter Factory Pro editovat (stříhat, měnit pořadí, apod.) a další. K dispozici jsou také další pomocné nástroje v podobě „stahovače“ z YouTube, anebo třeba možnost vytvoření vyzvánění. WonderFox HD Video Converter Factory Pro je bohužel prozatím k dispozici pouze pro Windows a jeho verze pro macOS bychom se měli dočkat co nevidět.

Dnes nejčtenější

.