Zavřít reklamu

Apple poslední dobou představuje produkty jako na běžícím páse a v případě nového MacBooku Pro tomu není jinak. Fanoušci očekávali nástupce řady 15″ MacBooků poměrně dlouho a konečně byly jejich prosby vyslyšeny. Dnes byl totiž nový 16″ laptop, který je nástupcem právě 15″ modelů, oznámen a zároveň se dostal mezi první várku nadšenců, kteří se podělili o své dojmy. Ty nejsou ve finále vůbec špatné a jak YouTubeři, tak další milovníci technologií jsou nadšeni především z nové klávesnice a větší obrazovky.

Když přijde na MacBooky, není jich nikdy dost. Jablečná společnost se tímto heslem pravděpodobně doslova řídí, a tak oznámila další notebook, jenž má být podle oficiálních slov jedním z nejvýkonnějších zařízení na trhu. Kromě 16 palcového Retina displeje s rozlišením 4K, tedy 3072 x 1920, nabízí také nejnovější procesor z dílny Intelu, který se může pochlubit 8 jádry, a 64GB RAM spolu s 8TB SSD diskem. Tyto vnitřnosti pak doplní grafická karta AMD Radeon Pro 5000M s 6GB VRAM a baterie o výkonu 100Wh s prodlouženou životností. Samozřejmě nechybí nový očekávaný typ klávesnice jménem Magic Keyboard, jenž má nahradit stávající Butterfly design a vzhledem připomíná nůžky.

MacBook Pro si pochvalují i YouTubeři a nejrůznější pisálci, kteří se k tomuto stroji dostali v předstihu a měli možnost ho pořádně otestovat. Většina z nich je nadšená především právě z Magic Keyboard, která je pro psaní dle jejich slov naprosto úžasná a suverénně překonává předešlé modely. Mnozí jsou ale nadšení i z fyzické klávesy Escape, která byla konečně po letech zabudována do samotného mechanismu klávesnice a neslouží jen jako virtuální funkce Touch Baru. Zatím to tedy vypadá, že se nový model nanejvýš povedl a jablečná společnost má velmi slušně našlápnuto. Jak se vám zatím právoplatný nástupce líbí?

Dnes nejčtenější

.