Zavřít reklamu

S příchodem macOS 10.15 Catalina jsme se po dlouhých letech museli nadobro rozloučit s aplikací iTunes, která se starala jak o správu našeho zařízení, tak o také o zobrazování Hudby a dalších služeb od Applu. iTunes nově v Catalině nahradila trojice aplikací s názvy Hudba, Podcasty a TV a jak můžete z názvu těchto aplikací tušit, tak správu jablečných zařízení nebudeme provádět ani v jedné z těchto aplikací. Správa se totiž přesunula přímo do Finderu, kde se po připojení zařízení k Macu zobrazí jeho ikonka v levém menu. V některých situacích se však nemusí ikona připojeného zařízení zobrazit. Jak lze tento problém vyřešit?

Co dělat, když se vám v macOS Catalina nezobrazí připojený iPhone

Pokud se vám nezobrazuje v levém menu Finderu připojený iPhone či iPad, tak se nejdříve přesuňte do aktivního okna aplikace Finder. Zde poté v horní liště klepněte na tučný text Finder a z rozbalovacího menu, které se zobrazí, vyberte možnost Předvolby… V novém okně rozklikněte v horním menu záložku Boční panel. Zde se nachází veškeré položky, které se v bočním panelu Finderu zobrazují. Zkontrolujte si, že máte v sekci Místa zaškrtnutou možnost CD, DVD a iOS zařízení. Pokud jste tuto položku neměli zaškrtnutou, tak po jejím zaškrtnutí už by se měla připojená zařízení začít objevovat.

Na závěr vám sdělím ještě jeden skvělý trik, který se týká připojování zařízení k Macu – mohl by se vám líbit. Určitě víte, že pro připojení zařízení k Macu musíte využít Lightning kabelu. To ale lehce nekoresponduje s dnešní dobou, kdy je naprosto všechno bezdrátové. I na tohle ale inženýři v Applu mysleli a přidali možnost, pomocí které můžete pro připojení k Macu kabel vynechat. Jednoduše stačí, abyste (už naposledy) váš iPhone či iPad připojili k Macu, poté jej ve Finderu rozkliknuli a na hlavní obrazovce sjeli níže. Zde už stačí aktivovat funkci Zobrazit tento iPhone během připojení k Wi-Fi. Nyní, kdykoliv budete na stejné Wi-Fi, jako je Mac, tak už nebudete potřebovat k propojení kabel.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.